Paraguay kjempet heroisk, men det holdt ikke mot Spanias største stjerne.

Etter den søramerikanske drømmestarten på VM, er det europeisk dominans igjen.

Italia gjorde kanskje ikke mye bra den lille stunden de var med på VM-moroa i Sør-Afrika, men de klarte det ingen andre gjorde etter i de tre neste kampene: Scoret spillemål mot Paraguay.

Bare i straffesparkkonkurransen mot Japan har noen lykkes i å sette ballen bak Justo Villar etter at Daniele de Rossi gjorde det i åpningskampen i gruppe F (1-1).

Før i kveld.

For uansett hvor mye Spania sliter i kampene, og det gjorde de mot Paraguay, så har de målgarantisten David Villa.

Han satte punktum på en VM-kveld som begynte utrolig slapt — men som eksploderte i en straffedramatikk uten like.

– Det var en tøff, ukomfortabel kamp for oss, men det ventet vi oss. Spillerne hadde veldig god innstilling, og alle ga alt hele kampen. Jeg mener det vi har gjort, ved å komme til semifinale, gjør dette til et stort øyeblikk for spansk fotball, sa trener Vicente del Bosque.

Alt om VM får du her:

Det var en sjansefattig, jevn og kjedelig start på oppgjøret i Johannesburg.

Det mest «dramatiske» i løpet av det første kvarteret var at Jonathan Santana måtte forlate banen med neseblod etter en duell med Xavi.

Tre minutter senere var han tilbake. Han hadde ikke gått glipp av noe annet enn et innlegg fra Sergio Ramos som keeper Justo Villar bokset unna.

En omgang preget av svakt pasningsspill og et defensivt godt organisert Paraguay fikk en opptur da Xavi dro til fra langt hold i det 29. minutt. Ballen fikk en skikkelig dupp og holdt på å dale ned i målet bak Villar, men han slapp med skrekken da skuddet gikk like over.

Skremmeskudd fra Paraguay

Spania fikk opp tempoet litt etter halvsjansen.

Andrés Iniesta ble felt og fikk frispark på 25 meter, litt ut mot høyre. Joan Capdevila skjøt, men traff muren.

Spanjolene vant ballen tilbake og Iniesta slo et godt innlegg bak Paraguays forsvar, men ballen nådde aldri Fernando Torres.

Så holdt Paraguay på å kuppe kampen med en fin kontring, men som i andre enden nådde ikke ballen frem. Den avgjørende pasningen mot Paulo Da Silva ble for upresis.

Søramerikanerne var imidlertid i ferd med å slå sprekker i den spanske forsvarsmuren.

Fire minutter senere ble Nelson Valdez spilt fri og satte ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Det sto 0-0 til pause.

Straffedramatikk uten like

Spania fikk ikke hull på Paraguay-forsvaret etter pause, heller. Vicente del Bosque kastet innpå Cesc Fábregas for Torres, men det var de rød- og hvitstripete som fikk den første sjansen.

Endelig ble det action i Johannesburg, og FOR noen dramatiske minutter!

Først dro Gerard Piqué ned Oscar Cardozo i feltet. Klar straffe, og Cardozo skulle selv ta straffesparket.

Han skjøt knallhardt mot høyre, men Iker Casillas valgte riktig hjørne og reddet!

(Foto: Scanpix) Sekunder senere fosset David Villa i angrep, kom alene mot Villar og ble hektet.

Ny straffe!

Xabi Alonso hamret ballen i mål, men dommeren ville ikke godkjenne målet. Han mente en spanjol hadde startet inn i feltet for tidlig, og Alonso måtte legge ballen til rette på nytt .

Da gjorde Villar som kollega Casillas og reddet skuddet.

I kaoset etter returen ville Spania ha enda en straffe, men dommer Carlos Batres fra Guatemala nøyde seg med å dømme corner.

Rett og slett helt utrolig at det fortsatt sto 0-0.

( Foto: Scanpix)

Villaaaaaaaaa

Da minuttene tikket mot overtid, dukket han selvsagt opp.

David Villa.

Først spilte Iniesta glimrende frem Pedro, som bare hadde å sette ballen i mål. Han traff imidlertid stanga, og det virket i et sekund som dette skulle bli stang ut for Spania.

Villa snappet returen og satte ballen i mål, via begge stengene, til 1-0.

Minutter senere hadde Paraguay en gigant-sjanse, men Casillas sto igjen frem som redningsmann for Spania og reddet mesterlig alene med Roque Santa Cruz.

Og spanjolene slapp med skrekken.

Dermed troner David Villa alene på toppscorerlista, og Spania er klare for å møte brennhete Tyskland i semifinalen.

– Vi er blant de fire beste i verden, men i neste kamp møter vi Tyskland som er det beste laget i øyeblikket. Det blir vanskelig, men vi frykter dem ikke. Det er det ingen grunn til, sa Vicente del Bosque.

Paraguays eventyr er over for denne gang, men laget spilte seg til sin første kvartfinale i VM-historien etter å ha vunnet sin gruppe, og kan definitivt si farvel med æren i behold.

– Vi hadde sjanser, men vi utnyttet dem ikke. Likevel må jeg gratulere mine spillere med det de har utrettet i VM, sa Paraguays trener Gerardo Martino.

Noen timer etter at Diego Maradonas lag ble feid ut av VM, forsvant de siste argentinerne med Paraguay. Ikke bare er Martino argentiner, han har også flere argentinskfødte spillere i laget sitt.

– Vi hadde ikke hellet med oss i dag, men vi viste at vi er gode nok til at vi kunne ha vunnet. Nå må vi prøve å svelge skuffelsen, sa Martino.