Martin Linnes melder trolig overgang fra Molde til Nürnberg på nivå to i tysk fotball, 2. Bundesliga. Går overgangen i orden blir Linnes en del av en horde med nordmenn i tysk fotball.

En fin utvikling, mener Eurosport-kommentator som følger tysk fotball tett.

Landslagsstopper Even Hovland spiller for Nürnberg i tysk 2. Bundesliga. De serieåpner mot Freiburg mandag. Foto: Digitalsport

Pussig at nordmenn går til 2. Bundesliga som oppfyller de fleste bakgårdskriteriene, synes fotballekspert Tor-Kristian Karlsen.«Før ble det ramaskrik da annenrangs Tippeliga-spillere gikk til «bakgårdsklubber» – i dag spiller halvdusinet A-landslaget i 2. Bundesliga. Ja, ja», skrev Karlsen på Twitter nylig.

Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud er dundrende uenig.

– Hvis 2. Bundesliga er bakgård, så er det en j… fin bakgård, sier Tosterud til Bergens Tidende.

15 nordmenn

Per i dag er det seks nordmenn i 1. Bundesliga, mens det er åtte i 2. Bundesliga ( se faktaboks ). Dersom Linnes-avtalen går i boks blir det totalt 15 nordmenn i tysk fotball kommende sesong.

Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud mener at 2. Bundesliga er et klart steg opp fra norsk eliteserie. Foto: Eurosport

Også forrige sesong var tallet 15. Mohammed Abdellaoue er ferdig i Stuttgart, mens Mushaga Bakenga (nå Molde) var i Eintracht Braunschwig forrige sesong. Håvard Nielsen var utleid til samme klubb fra Salzburg.Inn er kommet Norges landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland som skrev under for den nyopprykkede Bundesliga-klubben Ingolstadt. Veton Berisha forlot også norsk eliteserie – han tok steget fra Viking til 2. Bundesliga. Den tredje nordmannen på vei er altså Martin Linnes.

– Kvalitetsmessig vil jeg si at 2. Bundesliga er en veldig god liga og et fint steg opp fra norsk eliteserie. Jeg synes det er positivt at så mange nordmenn reiser dit og at de får så mye spilletid. Det viser at det er rett nivå for dem, sier Eurosport-kommentator Tosterud.

Serieåpning fredag

Han mener at 2. Bundesliga holder omtrent samme nivå som engelsk Championship, selv om sistnevnte er sterkere økonomisk.

– Det er selvsagt delte meninger om 2. Bundesliga, og det er forskjeller mellom lagene. Men generelt holder ligaen et høyt nivå, og det er bra trykk rundt kampene, sier Tosterud som kommenterer blant annet tysk fotball.

Vegar Eggen Hedenstad er en av nordmennene i 2. Bundesliga. Han uttalte til NTB forrige måned at serien ikke er god nok for landslagsspillere på lang sikt.

Norges landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland skal spille for nyopprykkede Ingolstadt. Bundesliga har serieåpning i midten av august. Foto: Digitalsport

– Det er bra nivå med godt trykk rundt kampene og mye folk på tribunen. Det er en kul liga å spille kamper i. Over flere år bør man spille i en annen liga, men i to til tre år er det ikke noe problem. Den er bedre enn eliteserien, sa Hedenstad.Mens Bundesligaen har serieåpning i midten av august, er det oppstart i 2. Bundesliga allerede til helgen. Det starter fredag når Ruben Yttergård Jenssens Kaiserslautern har bortekamp mot MSV Duisburg.

Mandag er det duket for «norsk møte» mellom Freiburg og Nürnberg i en kamp som sendes på Eurosport 2.