Livet som Bundesliga-spiss er konkurranseutsatt. Det har Bergens eneste representant i ligaen, Bård Finne i Köln, fått merke. Bare denne sommeren har storklubben der Ståle Solbakken mislyktes som manager, signert flere spisser. Tirsdag hentet også FC Köln den offensive, tyske U21-landslagsspilleren Leonardo Bittencourt (21).

— Spillere kommer og går. Jeg kan ikke gjøre annet enn å kjempe for plassen min. Og prøve å fungere sammen med nye makkere, sier Finne.

Onsdag bet han i alle fall godt fra seg i spisskampen. Finne markerte seg på best mulig vis, da laget spilte sesongoppkjøringskamp mot naboklubb Fortuna Köln - med scoring.

Scoret alene med keeper

Etter å ha kommet inn til annen omgang, satte Finne ballen i nettet etter 18 minutter på banen.

— Det var fint spill, kanten flikket til meg med hælen og så satte jeg den alene med keeper. Det var ganske godt satt, sier Finne til BT kort etter kampen.

Treningskampen var sesongens andre for laget. Det endte med 3-1-seier. I helgen startet Finne mot VfL Osnabrück. Nå fulgte han altså opp med scoring.

— Jeg føler meg i god form. For meg handler det om å utnytte hver eneste sjanse til å vise meg. Målet er å være i toppform til ligastart 15. august, sier Finne.

Köln endte på 12. plass i Bundesliga sist sesong.

Fikk ros

Lagets trener, Peter Stöger, har tidligere i sommer rost Finne for måten han takler den tøffe konkurransen.

— Det gleder meg veldig og jeg registrerer det, sa Stöger.

Mot Fortuna Köln synes treneren det var synlig at spillerne er stinne av trening.

— Vi er i en fase der man merker at guttene er litt trøtte, sier Stöger til klubbens hjemmesider.

De to andre Köln-målene ble scoret av Anthony Modeste, en av Finnes nye spissrivaler, og Simon Zoller.