WENGEN (Aftenposten): — Jeg fikk dårlig betalt denne helgen, sier Jansrud etter 5. plass i Wengen-utforen.

Han kjørte ut i lørdagens kombinasjon, og 5. plass søndag var langt under det han hadde håpet på.

— I rennene som jeg har vunnet tidligere denne sesongen har jeg kjørt feilfritt. Det gjorde jeg ikke i dag, og da er det ikke overraskende at jeg havner utenfor pallen. Jeg er selvsagt litt skuffet, sier Jansrud.

Han forteller at noen steder i løypen var det hardt, andre steder bløtt. I et bløtt parti mistet Jansrud balansen og mye tid.

16 år siden

Foran søndagens renn var Lasse Kjus den eneste nordmannen som hadde vunnet spesialutforen i Wengen. Det skjedde helt tilbake i 1999. Aksel Lund Svindal ble nummer tre i fjor, mens Kjetil Jansruds beste plassering i Wengen før søndag var 13. plass i fjor. Jansrud har i likhet med de andre nordmennene slitt med å levere varene i Wengen. Kunne han knekke koden søndag?

Forhåndsfavoritt

Jansrud hadde startnummer 17 i klassikeren i Sveits. Han var av flere bookmakere utpekt som favoritt.

Under tilsynelatende perfekte forhold skulle Jansrud jakte det sveitsiske hjemmehåpet Beat Feuz, som ledet med to hundredeler foran landsmannen Carlo Janka.

Ved første mellomtid lå han 13 hundredeler foran Feuz. Men ved andre passering var han to tideler bak. Jansrud lå 11 hundredeler bak på tredje mellomtid, men ved neste passeringer var han henholdvis 28 og deretter 73 hundredeler bak.

Tapte på slutten

I mål var han 99 hundredeler bak Feuz og inn til en foreløpig 3. plass. En oppgitt Jansrud ristet på hodet i målområdet.

Østerrikeren Hannes Reichelt kjørte inn til ny ledertid og skjøv Jansrud ned fra en pallplass.

Kjetil Jansrud endte til slutt på 5. plass, 1.11 bak vinneren Reichelt, en stor skuffelse for mannen som leder utforcupen.