Alpinisten hadde sårt håpet å få med seg noen poeng, men den gangen ei.

Etter tredjeplass i utfor skulle han vise at det er mulig å gjennomføre slalåm på en anstendig måte. Men allerede da han hektet tidlig i løypa og måtte gå tilbake til porten, var egentlig slaget tapt.

Likevel er Jansrud en person som ikke gir seg, så han håpet likevel at han skulle ta poeng da han kjørte videre, men så: Jansrud kjører ut litt lenger nede i bakken og slår staven i snøen. Det var ikke dette han hadde sett for seg.

— Dette var langt fra planen min. Jeg skulle så gjerne tatt poeng her, som hadde vært viktig i sammenlagtcupen. Egentlig bør jeg prestere godt i kombi, for jeg liker konseptet. Men jeg trener nesten ikke slalåm i det hele tatt, innrømmer han.

Skjønt han fikk til litt slalåm etter utfordelen tidligere på dagen. Det ble et par runder etter utfor.

— Men det var en vanskelig løype, legger han til.

Nå må Jansrud bare konsentrere seg om utfor søndag, og han og resten av fartsgutta får en ekstra hviledag. Utfor skulle egentlig blitt arrangert lørdag, men fordi det er meldt snøfall og dårlig vær lørdag, flyttes slalåm til den dagen og bytter plass med utfor.

Får en ekstra hviledag

For fartskjørerne betyr det i alle fal en ekstra hviledag, som Jansrud helt sikkert kommer til å bruke til analyse.

I selve kombinasjonen ble det til slutt Carlo Janka som gikk til topps. Sveits eget håp innfridde og gleden var stor fordi han ikke har vunnet et verdenscuprenn siden mars 2011. Da vant han kombinasjonen i Wengen.

Franske Muffat-Jeandet klatret opp på 2. plass, og det han presterte var virkelig imponerende. Han kjørte seg opp 27 plasser i den andre omgangen og tok en pallplass i kombinasjonen for aller første gang. Den siste pallplassen tok Ivica Kostelic.