NORWEGIANS DY1790 OSLO-ALICANTE (bt.no): Tim-Robin Lihaug (22) fra Sotra rykker stadig nærmere den internasjonale eliten i proffboksing.

På WBO-forbundets siste rankingliste, er Lihaug rangert som nummer 14 i supermellomvektklassen. Av dem foran ham, er bare 10 stykker fra Europa.

— Det er utrolig morsomt, jeg hadde aldri trodd jeg ville nå så høyt så fort. Så det betyr mye, sier Lihaug.

At det er WBO-forbundets tittelbelte han har, medvirker til den høye rangeringen.

— Beltet har utvilsomt hjulpet mye på rankingen min.

- Gjør den høye rankingen deg til en mer attraktiv motstander?

— Både og. For de aller beste kan det være sånn, tror Lihaug.

Skal spisse formen

Tirsdag lot han seg intervjue av BT på flyet som tar ham til Spania. Fra Alicante-flyplassen går ferden videre til Torrevieja, der han skal lade opp til neste kamp med trener Ulf Johansen. Lihaug sov seg gjennom det meste av turen - og stiller uthvilt ved bagasjebåndet.

Det er allerede klart at Lihaug går i ringen 14. mars, men motstanden er foreløpig uviss. Uansett vil det bli et forsvar av ungdomstittelen han sikret seg før jul.

— Oppladningen vil handle om å få så mye god sparring som mulig. Vi har bare få uker på oss, men vet vi får spisset formen.

Lihaug var sist i ringen den første helgen i februar. Da slo han Farouk Daku (29) på poeng. Siden har han vært en uke hjemme i Bergen, der han møtte fansen til fest på fredag.

— Bortsett fra den har jeg jobbet godt, med to daglige treninger. Formen har vært fin etter kampen, sier Lihaug med skyene under seg.