TROMSØ (adressa.no): — Jeg har hørt rykter om at Marit og Therese har vært i marka og gått på ski sammen. Farten var inne, hun var bare litt forsiktig i nedoverbakkene, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Therese Johaug, verdens beste langrennsløper denne sesongen, bekrefter ryktene.

- Rolig skitur

— Vi gikk rolig på ski i Holmenkollen. Det var en skravletur, sier hun.

Johaug vil være forsiktig med å beskrive Bjørgens form, og passer på ikke å øke forventningene om et snarlig Bjørgen-comeback.

— Hun må selv uttale seg om hvilket slag hun er i, hvis hun vil si noe om det. Vi gikk og koste oss og hadde en fin tur. Jeg møtte henne en annen dag også, så vi har vært på to turer. Hun går litt på ski i hvert fall. Om det kan kalles trening eller ikke må hun svare for selv, sier Johaug til Adresseavisen.

Ble mor i romjula

Bjørgen (35) ble mamma til sønnen Marius natt til 2. juledag. Hun har vært klar på at hun ønsker å gjøre comeback i langrennssporet allerede denne sesongen. Når det vil skje er uklart.

Verken Johaug eller Løfshus tror hun vil delta under verdenscupavslutningen i Canada.

— Jeg har bare så vidt snakket med henne. Hun har sagt at hun har kommet i gang med trening og at hun har fått oppfølging fra Olympiatoppen. Alt ser bra ut, sier Løfshus.

— Ingenting forundrer meg

- Når blir det comeback?

— Det har jeg ingen formening om. Jeg håper hun tar den tiden hun trenger og nyter den tiden hun har nå. Jeg tror ikke hun vil være borte fra Marius i så mange dager så tidlig, så jeg tror Canada-touren er uaktuell. Jeg kommer ikke til å anbefale henne i dra i hvert fall.

Johaug, som nå er på plass i Tromsø og fredag gikk inn til femteplass på NM-sprinten, svarer slik:

— Det er ingenting som forundrer meg med henne, så det blir spennende å se. Men personlig tror jeg ikke hun deltar i Canada.

PS! Fredag kveld ble det kjent at både Therese Johaug og Heidi Weng reiser hjem fra NM etter sprinten. — Begge er slitne og velger å reise hjem for å være best mulig restituert for videre verdenscupkonkurranser, skriver skiforbundets presseansvarlige Gro Eide i en SMS.