Lørdag tok Sverige seg videre fra semifinalen i U21-EM, etter 4-1 i en helnordisk batalje mot Danmark.

Både før og etter kampen var lagenes spillere involvert i en beintøff ordkrig, og allerede før kampen ble det tydelig at en stor del av Sveriges supportere ønsket å bidra til en hatsk ramme rundt kampen.

Danmarks nasjonalsang «Der er et yndigt land» ble nemlig møtt med pipekonsert fra svenskene på stadion i Praha.

John Guidetti og Sverige tok seg videre til EM-finalen. Foto: REUTERS

Nå går en av det danske lagets største profiler, Ajax-angriperen Viktor Fischer, knallhardt ut mot de svenske supporterne.— Vi dansker bør være skikkelig stolte over at vi ikke piper under motstanderens nasjonalsang. Det håper jeg at vi aldri kommer til å oppleve. Det er noe av det mest respektløse man kan stå overfor, sier Fischer til den danske avisen Ekstra Bladet.

— Det er en skandale, legger han til.

Fischer avviser at pipekonserten påvirket de danske spillerne negativt. Han tror snarere at det var «en motivasjonsfaktor».

Guidetti: — Respekter Portugal

Det svenske lagets største stjerne, John Guidetti, har kommet med en oppfordring til fansen før finalen mot Portugal tirsdag kveld.

— Dere vet at vi elsker dere. Uten dere hadde vi ikke vært her, i EM-finalen. Nå ser vi frem mot en herlig fest, og vi ber dere respektere Portugals nasjonalsang, så skal vi ordne resten, sier Guidetti ifølge Expressen.

Lederen for Camp Sweden, som står bak supportersamlingene under mesterskapet, støtter stjernespillerens syn.

— Det er ikke noe man gjør, man skal respektere de andre landenes nasjonalsang, sier Lena Hult i Camp Sweden.

I Sverige har forøvrig U21-EM-suksessen virkelig ført til fotballfeber. Se høydepunktene fra Sveriges vei til finalen her.