DANMARK-SVERIGE 1-4

Sverige er klare for finalen i U21-EM etter å ha slått nabolandet Danmark 4-1 i semifinalen lørdag. I finalen møter de Portugal som vant hele 5-0 over Tyskland.

Svenskene er dermed klare for sin annen finale i U21-EM i landets historie. I 1992 ble det svenske laget nummer to etter å tapt mot Italia.

Også da mesterskapet ble arrangert som en turnering for nasjoners spillere under 23 år var «Söta Bror» i finalen. Da ble det tap mot Jugoslavia i 1969. Sveriges store stjerne John Guidetti, som scoret kampens første mål, var i fyr og flamme etter seieren. Han benyttet mulighet til å sende et stikk til danskene, som før kampen hadde uttalt at de var tilfreds med å møte nettopp Sverige i semifinalen.

— Jeg synes det er på tide for dem å dra hjem og slutte å snakke. Man kan ikke si at vi er lette å møte når man taper med 1-4, det er litt pinlig. Vi er best i Norden, vi skal spille EM-finale, vi er Sverige, alle andre kan gå hjem, sier Guidetti til TV12. — Vi var helt overlegne. Vi vinner med 4-1, det er det dårligste laget vi har møtt i turneringen, legger han til.

Du kan se det elleville intervjuet på fotbollskanalen.se.

Avgjorde tidlig

Mot Danmark var det to tidlige scoringer som skulle vise seg å bli avgjørende. Spissen John Guidetti spilte en fremragende kamp, og etter 23 minutter ga han svenskene ledelsen. Tre minutter senere doblet Simon Tibbling.

Uffe Bech ga danskene håp med sin scoring etter 63 minutter, men Robin Quaison knuste håpet for Danmark da han gjorde 3-1 med sju minutter igjen på kampuret.

Oscar Hiljemark fastsatte sluttresultatet til 4-1 fem minutter på overtid.

Knuste Tyskland

I 1994 tok portugiserne seg til finale med stjerner som Luis Figo og Rui Costa på laget. 21 år senere er nasjonen på ny klar for finale med en ny gylden generasjon.

Tyskland hadde lite å stille opp med mot sin portugisiske motstander. Kampen var avgjort før pause.

Bernardo Silva åpnet scoringsfesten etter 25 minutter og i løpet av de neste 20 minuttene ble det to nye mål. Før det var gått ett minutt av annen omgang økte Joao Mario til 4-0, mens Ricardo Horta fastsatte sluttresultatet til 5-0 etter 71 minutter.