WARSZAWA: Kristiansanderen deltok i en trekamp i den polske hovedstaden. Hun løp inn til 15.15 på 100 meter hekk, hoppet 5,78 på lengdehopp og hadde et kulestøt på 12,38 meter.

— Det er gøy at sesongen og formbygging er i gang, men det er viktig å ikke evaluere alt og ingenting i senk, skriver Marcussen og trener Lukas Udelhoven i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

Hennes personlige rekord på syvkamp er 6226 poeng fra 2007. Kravet for å komme til EM i Amsterdam 6.-10. juli er 5900 poeng, en sum Marcussen ikke har vært over på drøyt to år.

For å komme til OL i Rio i august må 29-åringen over 6220 poeng. Udelhoven har fortalt at planen er å levere så bra i tyske Ratingen 25.-26. juni at EM-plassen blir sikret.

Marcussen har tidligere opplevd bråkete episoder i media som gjør at duoen ønsker mest mulig ro rundt sin oppkjøring til mesterskapene.

— Ida har ikke lyst til å bli slaktet i media. Vi driver med sjukamp fordi vi synes det er gøy, og fordi vi ønsker å se hvor langt vi kan komme. Det handler kun om idrett og er ikke verdens undergang om vi mislykkes. Nå er det OL-sesong igjen, og da trenger vi ro. Hvis ikke blir det altfor masete, sa Udelhoven for to uker siden.