— Fem-kampen i helga var første konkurranse siden jeg konkurrerte i Talence i september, og derfor var det ganske nervøst og litt rusk i maskineriet, skriver Marcussen i en e-post til Fædrelandsvennen.

Hun endte på sjuendeplass med 3885 poeng. Opp til den tyske vinneren, Claudia Rath, skilte 803 poeng. Poengsummen var også 208 poeng bak Våg-jentas sesongdebut i fjor, også den i Tallinn.

- Konkurranse er beste trening

— Vi visste at det ville bli vanskelig å komme på toppnivå med en gang. Det tar tid å finpusse teknikken, og usikkerheten på første stevne etter vintertreningen gjør det ikke lettere. Men å konkurrere er den beste treningen både for teknikk og for å løfte seg opp til konkurransespenning, skriver trener Lukas Udelhoven.

Marcussen leverte følgende resultater i helga: 9,06 sek. (60 m hekk) – 1,63 m (høyde) – 12,12 m (kule) – 5,54 m (lengde) - 2.19,06 (800 m).

Satser på stigning

Kommende helg konkurrer hun i Sandnes, i hennes aller første norgesmesterskap innendørs.

— Det jeg trenger nå, er konkurranser for å utvikle ting videre. Sandnes neste helg blir et gøy stevne for å bygge videre på starten i helga, skriver 28-åringen.

— Målet er å ha det gøy på hjemmebane, og å få veldig god kvalitetstrening med stigning i en del øvelser, skriver Udelhoven.

Hennes personlige rekord er 4326 poeng fra Gøteborg i 2012. I fjor vinter hadde hun 4108 poeng som best.