Søndag kveld møter Spania lilleputten Luxembourg, som ligger 119 plasser bak spanjolene på FIFA-rankingen. Luxembourg er riktignok bedre enn hva navnet kanskje tilsier, med blant annet uavgjort mot både Italia og Hviterussland tidligere i år. Men det er ventet at Spania skal ha full kontroll og at den spanske keeperen ikke kommer til å ha hendende fulle i løpet av 90 minutter på Stade Josy Barthal i Luxembourg City.

Likevel er det knyttet stor spenning til landslagssjef Vicente del Bosques valg mellom stengene.

— Casillas bør vrakes

For etter et svakt VM for Spania, der han blant annet gjorde en kjempetabbe i 1-5-tapet for Nederland i åpningkampen, var Iker Casillas igjen gjenstand for kritikk etter 1-2-tapet for Slovakia i EM-kvalifiseringen på torsdag.

— Nå synes jeg det er på tide at De Gea skal få sjansen. Vicente del Bosque har tviholdt på tanken at Iker Casillas skal stå i mål så lenge han spiller på klubblaget, men når De Gea viser at han er i god form, kombinert med å gi signaler om en ny kurs etter VM-fadesen, bør Iker Casillas vrakes, sier Petter Veland til Aftenposten.

Veland jobber tett med spansk fotball som ekspert og kommentator for C More.

— Tabben som ga 1-0 ble direkte avgjørende for resultatet. Hvis Del Bosque velger De Gea kan han unnskylde seg med at det er kort tid mellom kampene. Jeg føler det er naturlig å gjøre et skifte nå. Jeg tror at landslagskarrieren til Casillas dessverre ble igjen i Slovakia, sier Veland.

Over 80 prosent vil ha De Gea

Flere spanske aviser bruker spaltemeter på keepersituasjonen. El Mundo Deportivo gjør blant annet et poeng ut av at Casillas, som også er landslagskaptein, ikke møtte pressen som vanlig dagen før Luxembourg-kampen. Og skal vi tro den spanske fotballavisen Marca, ønsker også publikum at det ble satt punktum for Iker Casillas fantastiske landslagskarriere i Zilina. For på det svært ledende spørsmålet «Er tiden inne for David De Gea som nummer 1», svarte over 80% at de mente at De Gea bør stå mot Luxembourg, i en avstemning på den Madrid-baserte storavisen. Casillas har måttet tåle mye kritikk for sitt spill for Real Madrid de siste årene, der han nå er tilbake som førstekeeper, etter ha havnet i køen bak Diego Lopez siden desember 2012. — Madrid-publikummet er omtrent splittet i to i synet på Casillas. Nå høres det ut som et veldig ledende spørsmål der kun de som virkelig har en mening om det har gått inn og svart. De hadde kanskje vært annerledes om spørsmålet var «Hvem bør stå av De Gea og Casillas?».

— Men jeg har en generell oppfatning om at 50 prosent og litt til ønsker et bytte nå. Fotball er ferskvare. Hadde Casillas stått en kjempekamp i Slovakia, hadde vi ikke snakket om å bytte. Nå har det blitt såpass mange bom på landslaget, som tidligere har vært et lite fristed for Casillas etter mye kritikk i Real Madrid. Presset ser ut til å ha hentet ham igjen, selv om han fortsatt er en god keeper, sier Veland.

De Geas tredje eller Casillas’ kamp nummer 159

Som dermed både tror og håper at den 23 år gamle Manchester United-keeperen får sin tredje landskamp fremfor sin ti år eldre landsmann som står med mektige 158 landskamper.

— Det er i overkant norsk å kalle De Gea for ung, men han har vist en fin utvikling og er på vei fram. Jeg føler det nå er riktig tidspunkt å gi ham sjansen. Og står De Gea bra i kveld, er det ingen grunn til ikke å fortsette med ham, sier Veland.