Spania hadde ikke tapt en kvalifiseringskamp i fotball siden mot Sverige i oktober 2006. Etter 35 strake kamper uten tap, ble det 1-2-nederlag borte mot Slovakia torsdag.

Spanjolene sto med 32 seirer og tre uavgjort på sine 35 siste kvalikkamper i EM— og VM-regi. Forrige tap kom mot Sverige (0-2) 7. oktober for åtte år siden.

Stoch scoret

Regjerende europamester Spania gikk på sjokknederlaget etter at innbytter Miroslav Stoch scoret tre minutter før slutt i Zilina.

Et kraftfullt frispark fra Juraj Kucka ga slovakene ledelsen etter drøye kvarteret. Innbytter Paco Alcacer utlignet åtte minutter før slutt, men til liten nytte.

Stoch headet ballen forbi Casillas tre minutter før slutt. Med tapet ble det bråstopp for spanjolenes lange rekke uten tap.

Tidligere Kongsvinger-spiller Lars Krogh Gerson (24), som har norsk mor, spilte hele kampen da Luxembourg var nær ett poeng borte mot Makedonia. Først i siste minutt avgjorde Beshart Abdurahimi med 3-2-målet til vertenes fordel i Skopje.

Luxembourg neste

I den siste kampen i gruppen vant Ukraina 2-0 borte mot Hviterussland. Slovakia leder gruppe C i EM-kvalifiseringen med seks poeng etter to kamper. Spania, Makedonia og Ukraina har alle tre poeng, mens Luxembourg og Hviterussland har hvert sitt.

Spania får muligheten til å slå raskt tilbake når de møter Luxembourg på bortebane søndag. (©NTB)