Stavtalentet får støtte av friidrettsforbundet dersom han får invitasjon.

Har du lest historien om Eli Anne Dvergsdal?

— Toget er nødvendigvis ikke gått for Eirik Dolve. Det som må til er at det ikke er tilstrekkelig antall utøvere som tar kravet, sier Ronny Nilsen, sportssjef i friidrettsforbundet.

OL-kravet er på 5.70 meter, fire centimeter høyere enn det Dolve har hoppet i år. Stavhopperen slet under dårlige forhold i EM, og klarte ikke overbevise der – tross stigende form den siste tiden.

Nær OL-plass

Sportssjefen forteller at det skal være 32 stavhoppere med i OL, og at det per nå er 31 som har klart kravet. Dolve er den som er nærmest av de andre.

— Får han tilbud om den plassen vil vi i friidrettsforbundet innstille ham. Dolve er en mann for fremtiden, påpeker Nilsen.

Det er utrolig positivt, det er jeg veldig glad for å høre, sier Eirik Dolve når BT forteller hva Nilsen sier.

— Jeg må jo bare leve i håpet, tiden for å nå kravet er gått ut, og jeg må få en invitasjon for at det skal være aktuelt.

For kun et par uker siden hoppet 21-åringen 5.66, men forholdene i EM ble for tøffe – noe også resultatene viser.

— Det er jo helt sykt at det ble EM-gull på 5.60 og bronse på 5.50, det må jo nesten være rekorddårlige resultat.

- Er det litt bittert?

— Både og. De som hoppet der er gode, og noen har pers på 5.90. Når ikke de klarer å hoppe høyere under de dårlige forholdene, så er det ikke sikkert jeg ville ha klart særlig bedre jeg heller.

Flere krysser fingrene

Dolve kom over første forsøk på 5.15, men klarte ikke 5.35. Han sier at det var fullstendig stang ut for hans del, at han hadde mange unødvendige problemer underveis, og at forholdene påvirket ham.

Men det er jo sånt man bare må takle, det er likt for alle.

- Har du noe i et OL å gjøre?

— Ja, absolutt.

Hvorfor er det så viktig?

— Det å komme til et OL er det største du kan oppleve som friidrettsutøver, det vil bety mye for videre motivasjon å kunne reise dit å gjøre en god konkurranse.

Det er usikkerhet rundt flere av våre lokale utøvere. Både Isabelle Pedersen og Ingvill Måkestad Bovim krysser fingrene for at også de skal få en OL-billett.

Sistnevnte har vist stigende form, og løp inn til fjerdeplass nå i EM.