Onsdag forrige uke ble Asbjørn Helgeland (48) innlagt på Haugesund sykehus med brystsmerter.

– Etter trening fikk han plutselig innsettende smerter i brystet av klemmende karakter, som førte til innleggelsen. EKG og blodprøver viste akutt hjerteinfarkt, heter det i en pressemelding fra FK Haugesund.

Helgeland ble derfor overført til Stavanger Universitetssykehus med ambulansehelikopter for videre utredning og behandling. Der fikk han den meget alvorlige diagnosen hovedstamstenose (forsnevring i hovedpulsåren).

Kunne fått fatale følger

– Uten akutt behandling, kan dette ha fatale konsekvenser, skriver Haugesund i pressemeldingen.

Ved Stavanger Universitetssykehus fikk han behandling i to seanser, der det først ble gjort et inngropp hvor blodproppen ble sugd ut. Han fikk proppoppløsende medisin over natten. Og dagen etter ble han behandlet igjen: Legene la inn et tilpasset stent i hovedpulsåren.

– Man oppnådde et meget godt resultat og det er nå vanlig blodstrøm gjennom denne blodåren. Ultralyd av hjertet har vist bevart hjertefunksjon. Dette er takket vare rask behandling før hjertemuskelen tok permanent skade fra infarktet.

Sportssjefen er nå utskrevet fra sykehuset i Stavanger, og Helgeland er sykmeldt i to-tre uker.

Takker leger og sykepleiere

– Han er hjemme hos sin familie i Haugesund igjen. Asbjørn forteller selv at det var en tøff opplevelse, men er meget glad for at det gikk som bra som det gikk. Han retter en stor takk til leger og sykepleiere både ved Fylskessykehuset i Haugesund og Universitetssykehuset i Stavanger. En spesiell takk til overlege dr. Mohsen Gabella og hans team, skriver Haugesunds pressesjef.

Asbjørn Helgeland ble sportssjef i Haugesund i 2008, men hadde også en lang karriere som spiller. Han spilte blant annet for Vålerenga, Fyllingen, Örebro, Haugesund og Djerv 1919. Helgeland var kjent for å være en målfarlig spiller. For sistnevnte lag scoret han hele 203 mål.