ALFHEIM (iTromsø): Blant annet skal Haugesund ha vist konkret interesse.

– Jeg har ikke lyst til å gå ut med navn, men det var andre klubber som var inne i kampen, bekrefter trønderen.

– Hvorfor falt valget på TIL?

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben og byen etter samtaler med Steinar (Nilsen) og Simen (Wangberg). TIL har en veldig fin og treningsvillig spillergruppe. Spillerne er også i en fin alder. Tromsø har også et navn i Norge og hele pakken med Alfheim og kunstgresset gjorde at jeg valgte TIL, sier Åsen.

Samboerens studievalg hadde også noe å si.

– Hun tar førsteåret på fysioterapi nå, men sikter seg inn på medisin etter hvert. Derfor passet dette også bra for henne, forklarer Åsen.

Vraket Rosenborg

Han har tidligere spilt for Rosenborg, der han fikk 13 kamper i eliteserien. Faktisk hadde han muligheten til å returnere til Lerkendal i fjor sommer.

– Jeg er trønder, og Rosenborg har egentlig vært med meg hele oppveksten. Klubben vil alltid stå meg ganske nært, og jeg har vært på Lerkendal veldig mange ganger. Men som spiller hadde jeg lyst å prøve noe nytt. I sommer lå vi ganske bra an med Ranheim, og jeg ville fullføre sesongen med den, sier Åsen.

Det at RBK ikke hadde avklart trenersituasjonen for 2015 i sommer, gjorde at det også var tryggest å bli i Ranheim.

Poengsanker

Åsen trives best som indreløper eller som offensiv midtbanespiller, rett bak en spiss.

– Gjermund er en type som er veldig bra offensivt, men de senere år har han utviklet sitt spill defensivt. Det har han både kapasitet og fysikk til. Det er klart at ferdighetene offensivt; én mot en og det å true sentralt i banen er spennende og gjør at vi kan skape overtall, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

– Han er en fin fyr også. Det er viktig at de spillerne vi signerer byr på seg selv i miljøet og skal være et forbilde for barn og ungdom i Nord-Norge, legger han til.

Treneren mener Åsen har kvaliteter som TIL har manglet og er klar på at Åsen vil bidra med både assists og scoringer.

– Ja, det er en naturlig del av spillet mitt. Før var det egentlig slik at jeg spilte mest fram andre, men i det siste har jeg gjort en del mål selv også. Jeg liker å by på meg selv offensivt. Jeg vil ha ballen og spille kombinasjonsspill, forteller Åsen.

At han kjenner Simen Wangberg godt – de spilte sammen i Rosenborg – betød også litt for TIL-valget.

– Det er greit å ha en kompis som du har spilt med før og som vet hvordan du er og kan fortelle om klubben og byen. Det var ikke en avgjørende faktor for valget mitt, men det var en faktor det også, sier Gjermund Åsen.