Henrik Holm fikk sjansen fra start i sin andre strake kamp for Oilers, men overbeviste ingen i Kristins Hall søndag. Med tre kjappe baklengsmål og stillingen 3-1 i favør hjemmelaget Lillehammer, kom Petter Thoresens menn tidlig bakpå også søndag.

Når SC Bern står på motsatt banehalvdel i Champions Hockey League tirsdag, bør det være med en langt mer skjerpet keeper. Søndag gjennomførte Oilers en sterk snuoperasjon til ingen nytte, da bare ett poeng ble med hjem fra Lillehammer.

Svak start

Det var lite som stemte fra start for de regjerende norgesmesterne. Defensivt ble det mange slurvete feil som første til at vertene kunne gå opp i ledelsen både 1-0 og 2-0 i løpet av den første perioden. Det så mørkt ut, men Josh Soares ville det annerledes og reduserte til 1-2 tre og et halvt minutt før periodeslutt.

Lillehammer var imidlertid ikke ferdige på egen is og scoret to minutter senere. Dermed gikk lagene til pausen på stillingen 3-1. Oilers hadde ikke marginene på sin side, men i 2. periode ble det annerledes.

— Vi ble enige om å fortsette det vi gjorde bra i 1. periode, så hovedforskjellen var at vi unngikk feilene fra de første 20 minuttene, sier Oilers-kaptein Snorre Hallem til Aftenbladet.

Sterk snuoperasjon

Nettopp det var utslagsgivende. Lite presist forsvarsspill og dårlig utnyttelse av sjanser ble byttet ut med et kompakt forsvar og et giftig Oilers-angrep. Først reduserte Dan Kissel til 2-3 halvveis ut i perioden, før Tommy Kristiansen kunne utligne til 3-3 37 minutter ut i kampen.

Hjemmelaget virket som om det kunne komme tilbake i 3. periode, og men med ti minutter igjen av ordinær spilletid pådro Lillehammer seg en svært unødvendig utvisning på grunn av for mange spillere på isen. Da gikk Oilers rett i angrep og Adrian Veideman sendte pucken sikkert i mål. Sterkt gjort, og kampen var snudd til 3-4 i OL-byen.

For første gang i kampen var altså Oilers i føringen, men det varte ikke lenge. Fem minutter før slutt satte Endre Medby pucken i mål bak Henrik Holm i Oilers-buret og det ble sudden death. Ingen av lagene maktet å avgjøre i spilleforlengelsen og kampen gikk dermed til straffer, hvor det seirende laget ville ta med seg to poeng.

Skuffet kaptein

Oilers-spillerne maktet ikke å overliste Lillehammer keeper på straffeslag, og dermed endte det med seier til vertene og bare ett poeng for Oilers.

— Det er en vond bismak å tape denne kampen. Vi viste styrke ved å komme tilbake, men da vi gikk opp til 4-3 burde vi ha dratt seieren i land. Vi første store deler av kampen, men ga Lillehammer overtaket på grunn av egne feil i 1. periode, sier Snorre Hallem, og legger til:

— Selv om Lillehammer ledet med to mål, fortsatte vi med vårt spill. Vi gjorde noen feil som førte til baklengsmål og de skapte egentlig ikke all verden med sjanser på oss. Det tar vi med oss videre, sier kapteinen.