Lillehammer — Oilers 5-4

Det var lite som stemte fra start da Oilers kom på besøk til Kristins Hall søndag kveld. Defensivt ble det mange slurvete feil, som førte til at hjemmelaget kunne gå opp i ledelsen både én og to ganger i løpet av den første perioden.

Det så mørkt ut, men Josh Soares ville det annerledes, og reduserte til 2-1 tre og et halvt minutt for periodeslutt. Dét i et overtall der siddisene hadde dominert spillet. Fortjent redusering, med andre ord.

Lillehammer kom tilbake igjen

Dessverre, for Oilers, kom hjemmelaget nok en gang tilbake og scoret to spilleminutter senere, og dermed måtte lagene gå til pause på stillingen 3-1 - et resultat hjemmelaget nok så seg meget fornøyde med. Oilers hadde nemlig ikke marginene på sin side, men i andre periode ble annerledes.

— Vi ble enige om å fortsette det vi gjorde bra i første periode, så hovedforskjellen var at vi unngikk feilene fra første periode, oppsummerer Oilers-kaptein Snorre Hallem til Aftenbladet etter kampen.

Og nettopp dét var utslagsgivende. Lite presist forsvarsspill og dårlig utnyttelse av sjanser ble byttet ut med et kompakt forsvar og et giftig Oilers-angrep. Først var det Dan Kissel som reduserte til 3-2 halvveis ut i perioden, før Tommy Kristiansen kunne utligne til 3-3 37 minutter ut i kampen. Endelig var Oilers inne i kampen igjen, og endelig kunne man spille sitt eget spill og senke skuldrene.

Hjemmelaget virket å kanskje komme tilbake igjen i tredje periode, og noe måtte til. Med ti minutter igjen av ordinær spilletid, pådro de røde og hvite seg en svært unødvendig utvisning for for mange spillere på isen. Da gikk Oilers rett i angreo, og Adrian Veideman sendte pucken selvsikkert i mål bak Lillehammers målvakt, Brian Foster. Sterkt gjort, og kampen var snudd fra 3-1 til 3-4 i Kristins Hall.

Oilers i føringen

Nå var det Oilers som ledet, for første gang i kampen, og nå var det plutselig Lillehammer som måtte jage mål. Og mål, det fikk dem, nok en gang. Fem minutter før ordinær tid var slutt, satte Endre Medby pucken kontrollert bak Henrik Holm i Oilers-buret, og det var plutselig dødt løp igjen. Kampen gikk til sudden death, der ingen av lagene trakk det lengste strået, og det var duket for straffekonkurranse. Den vant hjemmelaget, etter en scoring av Alexander Reichenberg, som for øvrig var den eneste målscoreren i straffekonkurransen.

Dermed ble kun ett poeng med i sekken hjem til Stavanger, etter en sterk snuoperasjon. Hallem sier det er med bismak at gutta ikke fikk med seg alle poengene etter en slik kamp.

— Vi viste styrke ved å komme tilbake, men når vi gikk opp i 3-4 burde vi dratt det i land. Vi førte store deler av kampen, men ga Lillehammer overtaket i mål på grunn av egne feil i første periode. Selv om Lillehammer leda med to mål, fortsetter vi med vårt spill. Vi gjør noen feil som fører til baklengs, og de skaper ikke all verden på oss, avslutter en tydelig oppgitt Hallem.

Lillehammer - Oilers 5-4

Perioderesultat: 3-1,0-2,1-1,0-0,1-0

Kristins Hall, 1.559 tilskuere

1. periode: 1-0 (7.35) Christer Rudi (Endre Medby, Vegard Spets), 2-0 (13.26) Derek Arnold (John Armstrong, Mikael Zettergren), 2-1 (16.21) Josh Soares (Mats Larsen Mostue), 3-1 (18.44) Dag Morten Wehn (Drew Olson, Alexander Reichenberg)

2. periode: 3-2 (8.37) Dan Kissel (Rudolfs Balcers, M. L. Mostue), 3-3 (17.04) Tommy Kristiansen (Jean-Michel Daoust, D. Kissel)

3. periode: 3-4 (10.48) Adrian Veideman, 4-4 (15.03) E. Medby (A. Reichenberg)

Overtid: Ingen scoringer

Straffer: 5-4 Alexander Reichenberg

Dommere: Tommy Søstumoen og Ole Stian Hansen

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min. Stavanger 4 x 2 min. + 1 x 10 min.