Rett etter Kristine Stavås Skistad fikk Drammen til å ta av med seier i kvinneklassen, utførte Klæbo samme bragd foran Håvard Solås Taugbøl og Even Northug.

Seieren var av det historiske slaget: Klæbo vant nemlig sprintcupen for sjette gang – med det overgår han Marit Bjørgen og Bente Skari som klarte det fem ganger.

– Det er stas. Det visste jeg ikke. Jeg vet ikke hvor jeg skal ha dem, men det finner vi ut, sier han.

  • Klæbo har nå ti verdenscup-kuler: Altså seks i sprint og fire totalt. Det er to mer enn Bjørn Dæhlie og Dario Cologna

  • Han har nå vunnet 48 verdenscupsprinter – inkludert de fem siste. Federico Pellegrino er nærmest med totalt 17 sprint-seirer. Klæbo har nå 19 alene i bare klassisk

Nå må han ha en «alvorsprat» med samboer Pernille Døsvik ...

– Jeg vet ikke om fruen er så fornøyd med at vi skal ha alt det der i stua. Det spørs om jeg ikke må forhandle litt med henne.

Pernille Døsvik og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA KLÆBOS VLOG / SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA KL

Trønderen har hatt to perioder med sykdom denne sesongen, og mistet Tour de Ski.

– Jeg føler det har vært mye snakk om at det har vært en dårlig sesong. Men det er vel en av mine bedre sesonger uansett hvordan du vrir og vender på det, sier Klæbo.

Sprintesset takket i våres nei til landslag og har vært i stadige konflikter med Skiforbundet. Håvard Solås Taugbøl nærmest tigger om at Klæbo skal komme tilbake.

– Alt er jo oppbrukt av superlativer når du skal beskrive Johannes. Det har blitt en vane å se han vinne. Det ser så lett ut. Jeg vet hvordan det er å gå sprinter. Det er et jævla slit, så at han gjør det gang på gang, er rett og slett vanvittig imponerende, sier Taugbøl.

– Han er tidenes beste skiløper.

Han sier landslaget står klare med åpne armer.

– Å få matchet oss mot ham er alfa og omega. Vi har gradvis fått tilpasset oss uten ham, men vi ønsker han gjerne tilbake på laget og kunne utnytte oss av hans egenskaper frem mot VM, sier Taugbøl videre.

Klæbo virker svært interessert i å gjøre en retur på landslaget.

– Det er det jeg har hatt mest lyst til, men så har det skjedd ting som er grunner til at jeg ikke er det. Det har jeg vært tydelig på. Så får vi se, sier Klæbo.

Pappa-manager Haakon Klæbo jobber for tiden med saken. De seneste årene har valg om landslag eller ikke drøyd lenge. Det varsler han en endring på denne gang - nå vil han raskt få klarhet.

– Det er slitsomt, selvfølgelig. Du står der uviten om det meste. Det er det som er frustrasjonen. Kommunikasjon er nøkkelen, og den er det ikke noe å klage på nå, sier Klæbo.

Han ser lyst på Cathrine Instebøs inntog som ny daglig leder for langrenn i Skiforbundet. Hun erstatter Espen Bjervig, som åpenbart ikke hadde det beste forholdet til Klæbo.

– Det er god dialog. Det er faderen som har ansvaret og styrer med det, så prøver jeg å vinne skirenn. Det er bare det som er fokuset mitt nå, men så skal vi bruke mye tid på det uken før påske. Da skal vi jobbe bra.

– Hva konkret skal til for landslagsretur?

– Det er ikke så veldig mye som skal til, det er vel det som er hele poenget. Vi får se. Det er god dialog – og det er i alle fall et godt tegn.