Skistad hadde tre verdenscupseire denne sesongen, alle i friteknikk. Tirsdag overbeviste hun da hun vant i klassisk stil. Konkurrentene var sjanseløse.

– Det var på tide. Jeg har følt meg desidert best de siste rennene i år. Da er det gøy at det går som det går, sier Skistad til VG.

Hun tok æresrunden med Konnerud-flagget foran den utsolgte bysprinten og konstaterte «I love you Drammen» på høyttaleren.

Likevel er hun selvkritisk til egen teknikk i klassisk.

– Jeg sliter med stakingen og noe tekniske greier. Men jeg var god nok uten det i dag, sier Skistad.

Hun vant foran den svenske rivalen Linn Svahn – som tirsdag sikret seg seier i sprintcupen totalt. Rosie Brennan fra USA ble nummer tre.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Kristine var sterkere. Det er bare å dra hjem og trene for at det ikke skal skje igjen, sier Svahn til VG.

– Jeg hadde håpet at jeg skulle kunne gi henne kamp, for jeg kjenner meg trygg på stakeoppløp, men i dag var hun bedre. Det var ganske klart, sier Svahn videre.

Skistad har gjentatte ganger denne sesongen kommet med en rekke stikk i retning svenskene – både i skisporet og i sosiale medier.

Svenskene har derimot vært mer passive når de konfronteres om Skistads gester.

– Jeg vet ikke. Jeg kommer aldri til å bli noen influencer eller Instagrammer, så jeg holder meg langt unna det, sier Svahn med et smil.

– Er det noen som er influencer, så er det i hvert fall ikke meg, svarer Skistad.

– Hva betyr de innleggene for deg? Jobber du mye med dem?

– Er det noen som ikke jobber med Instagram, så er det meg. Jeg har så vidt lagt ut noen bilder. Men det er gøy å samle på de beste minnene der, sier Skistad, som gleder seg til sesongavslutningen i svenske Falun til helgen.

Johanna Hagström, fjerdekvinne torsdag, sier dette om Skistads gjentatte stikk:

– Det er vel bare positivt at hun vil slå oss. Det viser at vi er et sterkt lag som hun vil slå. Vi bryr oss kanskje ikke like mye. Det er klart at vi vil slå henne, så i dag kjenner vi at vi burde gjøre noen ting annerledes, for hun er utrolig sterk på visse deler.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det var ni norske damer til kvartfinale i Drammen, men der var det stopp for Hedda Østberg Amundsen, Malin Hoelsveen, Mathilde Myhrvold, Maria Hartz Melling, Tiril Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth. Julie Myhre og Anna Svendsen røk i semifinalen.

– Jeg er for dårlig, det suger, sier Tiril Udnes Weng til VG.

Anna Svendsen gikk videre da Emma Ribom ble disket etter gult kort.

– Det er kjempesurt. Det er kjedelig. Jeg forstår ikke juryen. Jeg er ikke enig i disken, det føles ikke rettferdig. Jeg var helt sjokkert da jeg kom inn i bussen da de andre jentene sa jeg var disket. De sa bare at jeg skulle komme tilbake etter konkurransen, sier Ribom til TV 2.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Johannes Høsflot Klæbo ble historisk i Drammen. Han vant sprintverdenscupen for sjette gang som første løper. Han passerte dermed Marit Bjørgen og Bentes Skarri som hadde fem.

Klæbo er en herresprinter i egen klasse. Ingen annen herreløper har vunnet sprintkulen mer enn tre ganger.

Håvard Solås Taugbøl ble nummer, mens Even Northug tok den siste pallplassen.