Steinar Hoen, Bislett-sjef

— Andreas Thorkildsen har medaljesjanse, og det er en viss mulighet for at Jays kommer til finalen på 200. Der kan alt skje hvis folk dobler med 100 og 200, får skader osv. Og så er det fantastisk hvis Henrik Ingebrigtsen kommer til finalen på 1500. Han har overrasket før og er en mesterskapsløper. Men går det fort, har han ikke 3,30-fart i kroppen ennå.

Anne Thidemann, tidligere friidrettspresident

— Man skal være veldig optimist for å tro på medalje til Norge i dette mesterskapet. Men Henrik Ingebrigtsen er en luring. Kommer han til finalen. må vi holde alle muligheter åpne. Dette minner litt om det utgangspunktet Vebjørn Rodal hadde i OL 1996. Thorkildsen er satt tilbake på grunn av skader, men kan komme på pallen. Han er en utøver med stor rutine. Jays kan få en femte-sjetteplass i en finale.

Johan Kaggestad, tidligere trener

— Erik Tysse er kapabel til å komme blant de seks beste og er vel vårt største medaljehåp. Ndure har finalesjanse på 200 meter der han har størst potensial. Thorkildsen har medaljemuligheter. Nivået har ikke vært all verden i de siste mesterskapene.

Lars Lystad, NRK-kommentator

— Jeg tror ikke på noen medaljer. Hadde håpet at Thorkildsen skulle vise litt mer før VM, men lite tyder at han er i medaljemodus. Er mest spent på Jays. Han har er bedre form enn jeg kan huske å ha sett ham og har i samløp slått folk som har bedre tider enn ham. Erik Tysse kan fort bli en topp-fem-mann. Det Henrik Ingebrigtsen har vist i det siste, tyder på at han ikke er en medaljekandidat, men har tidligere vist han er en mesterskapsløper.

Jasper Buitink, sportslig leder i Vidar

— Norge har ingen klare medaljekandidater. Vi får se det i finalesammenheng. I en finale kan alt skje. Finale kan det blir på Thorkildsen, Jays, Ingebrigtsen og kanskje Ezinne. Ezinne har vist bra form i det siste. Da hun løp på 11,21 i Sundsvall søndag var medvinden bare 0,2 sek/m over det tillatte. Jeg har også sett at Erik Tysse er i bra form, men kappgang har jeg ingen stor kunnskap om.

PS: Aftenposten pratet med friidrettsekspertene før det var kjent at Jaysuma Ndure må stå over søndagens 100 meter som følge av en skade i låret. Han håper å kunne stille til start på 200 meteren som går av stabelen neste søndag.