Ida Marcussen må ty til detaljer dersom hun skal sette fingeren på noe som ikke har gått veien i forberedelsene til mandagens og tirsdagens sjukamp i VM.

— Hvis jeg skal pirke kan jeg kanskje finne et eller annet, men forberedelsene har i praksis gått knirkefritt. Jeg gleder meg, sier Ida Marcussen på fredagens pressetreff utenfor det norske utøverhotellet i Moskva.

- Tar hva jeg får

Målet hennes er å sette ny personlig rekord, hvilket betyr at hun må slå sin egen norgesrekord på 6226 poeng fra Osaka-VM i 2007. Mer konkret har hun bestemt seg for å ikke lenger være da hun ofte har måttet svare for høye målsettinger hun ikke har klart å innfri.

Men:

— Jeg vet at jeg er i god nok form til å knuse persen min. Men jeg tar hva jeg får, legger sørlendingen til i Moskva-varmen, bare et spydkast unna det russiske utenriksdepartementet.

Hun virker rolig, blid, avslappet og tar seg god tid med den norske pressen. Til slutt sier Halvor Lea, medierådgiver i Olympiatoppen, at "nå går jeg inn", men sammen med trener Lukas Udelhoven blir hun likefullt sittende igjen utenfor for å prate med Fædrelandsvennen.

— Idas forberedelser har gått på skinner. Det er flyt, glede og mye gøy, sier Udelhoven.

- Det har allerede løsnet

- Tror du det løsner for Ida i dette mesterskapet?

— Det har allerede løsnet. Vi er på vei mot en drømmesesong. Jeg er hundre prosent fornøyd med det Ida har levert, sier Udelhoven.

Marcussen leverte sin beste sjukamp på fem år da hun i Ratingen i juni presterte 6140 poeng. Og også i Universiaden i juni passerte hun 6000 poengs-grensen med 66 poeng.

- Hva skal til for at dette blir en drømmesesong?

— At Ida perser. Og hvis hun i tillegg går over 6000 poeng i Talence etter VM, har hun gått fire sjukamper over 6000 poeng i år. Da er vi skummelt gode, mener norsk-belgieren.