Det er gått to år siden østerrikske Johannes Dürr ble tatt for doping under OL i Sotsji, og ble utestengt.

Når han nå har sonet sin straff etter å ha testet positivt på EPO under lekene i 2014. I januar sprakk nyheten om at Dürr planla et comeback, noe som vekte sterke reaksjoner.

Northug-sinne

— Skal han gjøre comeback? Det er helt forferdelig at man kan komme tilbake så fort etter en så alvorlig dom, sa Emil Jönsson til Expressen.

— Jeg tror ikke han kommer på startstreken så lenge jeg står der, for får jeg han på høyre eller venstre side av meg, så skal jeg slå knock out i langrennsløypa, sa Petter Northug

Tidligere tirsdag meldte Expressen at østerrikeren skal gå Nordenskiöldsloppet til neste helg. Langløpet på 22 mil blir den første konkurransen i norden for den dopingtatte utøveren etter straffen. Han skal, ifølge Expressen, ha gått noen mindre renn i Alpene.

Vil ikke gå verdenscup

Men Dürr har ingen planer om å gå verdenscup. I et intervju med avisen Kurier gjengitt av Expressen, forteller han at han har ingen ambisjoner om å gå for landslaget igjen.

— Jeg vil starte i denne typen åpne løp og bare trene målbevisst. Så får vi se hvor langt det rekker, sier Dürr.

Han forteller i intervjuet hvordan tiden som utestengt har vært.

— Tro meg, det har ikke vært to enkle år. Men det er jeg som er ansvarlig for all den her driten. De første ukene var helt forferdelige. Flaks at jeg hadde gode venner og familie rundt meg, ellers hadde jeg ikke kommet meg gjennom dette her, sier han, og forteller at han har livnært seg ved å jobbe som tolltjenestemann.

— Ønsker han ikke veldig velkommen tilbake

Verken Anders Aukland eller bror Jørgen har besvart våre henvendelser tirsdag, men førstnevnte sier til VG at det viktigste blir å slå Dürr i sporet.

– Det er sånn det er når man har sonet den straffen man skal. Jeg har konkurrert mot mange som har dopet seg, så det er ikke noe nytt. Det har jeg gjort i alle mesterskap. Det er ikke noe jeg tenker på, men jeg ønsker han ikke veldig velkommen tilbake. Han har bevisst jukset grovt med EPO, sier Aukland til avisen.