LA MANGA (bt.no ): Midtbanespilleren Steinthor Thorsteinsson er en av to islendinger som skal trene den neste uken med Brann på La Manga.

I solsteiken etter Branns første trening på spansk jord onsdag ettermiddag, imponerte 25-åringen med noen superlange innkast etter salto.

Gjentatte saltoer og kast førte til beundring fra Brann-spillerne — og til redsel for ryggstrekk blant Branns trenerteam.

- De lange kastene er selvsagt en av mine styrker. Lagene jeg har spilt på har scoret mange mål etter innkast , flirer Thorsteinsson.

Han er bare 171 centimeter høy, men har andre sterke sider å vise til – ikke bare de lange kastene.

— Jeg er rask, og god én mot én, sier Steinthor til bt.no.

Klubbløs

Han har spilt for svenske Örgryte siden forrige sommer, men klubben ble nylig slått konkurs. Dermed har kontraktene til spillerne og trenerne opphørt.

25-åringen vil gjerne spille for Brann.

— Jeg ønsker å spille på høyeste nivå. Brann virker som et bra lag, selv om jeg ikke har spilt kamp med dem ennå. Det blir spennende å vise seg frem for klubben, dette er en god mulighet for meg. Birkir (Sævarsson) har fortalt meg en del allerede, forteller han.

Fem landskamper

Han kan brukes både i en offensiv rolle på midtbanen samt på begge kantene. Det er blitt fem A-landskamper, og der er han blitt brukt som høyrekant.

- Jeg har stort sett spilt på Island, og da er det vanskelig å bli tatt ut på landslaget , påpeker Steinthor.

Thorsteinsson har bakgrunn fra Breidablik, før han gikk til Stjarnan og deretter Örgryte for et halvt år siden. Han debuterte for Island mot Iran i november 2009. — Steinthor har god frekvens i beina, og er en ekkel spiller å ha med og gjøre, kommenterer Rune Skarsfjord.