LA MANGA (bt.no): Onsdag ettermiddag hadde Brann sin første trening etter ankomst i spanske La Manga.

Med på treningsleiren var de to islandske spillerne Gudmundur Kristjánsson og Steinthor Thorsteinsson, samt senegaleseren Pape Meissa Anta Diop.

Senere onsdag kveld får de selskap av en fjerde prøvespiller, også han fra Senegal: Soleymane Cisse.

— Disse fire blir med oss den neste uken her på La Manga. Det kommer nok enda flere på prøvespill før overgangsvinduet stenger. Vi skal bruke tiden godt, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

Amerikansk uttak?

  • Gudmundur Kristjánsson (21) er sentral midtbanespiller, og beskrives av Skarsfjord som ”en allrounder med intensitet i spillet.”

  • Steinthor Thorsteinsson (25) kan brukes både sentralt og på kantene på midtbanen.

  • Pape Meissa Anta Diop (21), som også trente med Brann onsdag, er sentral midtbanespiller, mens landsmann Soleymane Cisse er kantspiller/spiss.

Spillerne fra Island og Senegal spiller dermed i de samme posisjonene. Men Skarsfjord vil ikke bekrefte om det blir noe ”amerikansk uttak”.

- Det er avhengig av hva vi ser. Kanskje henter vi ingen av dem, påpeker Skarsfjord.

De unge senegaleserne kommer fra Diambars-akademiet, som blant annet har fostret TIL-spilleren Kara Mbodji. Skarsfjord vil nå knytte tettere bånd med akademiet, og Brann vil sende en representant til Senegal i løpet av mars,

— Dette vil gi oss viktige referanser, sier Skarsfjord.

Bedring for Guastavino

Brann skal spille to treningskamper under Spania-oppholdet: Mot Fredrikstad lørdag og Sarpsborg tirsdag. Da vil prøvespillerne få sjansen.

- Vi hadde knapt klart å stille lag i to kamper her nede uten prøvespillerne , innrømmer Skarsfjord.

BT har tidligere skrevet at Brann per i dag har den minste stallen i eliteserien. Da hjelper det ikke at Lars Grorud fortsatt er uaktuell etter sin meniskoperasjon.

Når det gjelder Diego Guastavino håper Brann at han har ristet av seg lyskeplagene.

— Vi vil matche ham forsiktig denne uken. På en løpstest i går var Diego blant de aller beste, det viser at han har jobbet veldig bra med alternativ trening i skadeperioden, sier Rune Skarsfjord.

PS: Ingen av Branns juniorer er med til La Manga. Kristoffer Barmen er skadet, Bård Finne fikk ikke fri fra skolen, mens de andre aktuelle er på landslagssamling.

TRENER MED BRANN: Senegalesiske Pape Meissa Anta Diop i aksjon. (Foto: Rune Nielsen)