Vibeke Skofterud og Niklas Dyrhaug synes begge det er svært trist at Marit Bjørgen er nødt til å reise hjem fra Tour de Ski. Nok en gang mislykkes hun på å bli Norges første Tour-vinner. Vibeke Skofterud og Niklas Dyrhaug synes begge det er svært trist at Marit Bjørgen er nødt til å reise hjem fra Tour de Ski. Nok en gang mislykkes hun på å bli Norges første Tour-vinner. Foto: RUNE PETTER NESS

- Dette er bare synd

Slik reagerer de norske løperne på Bjørgens sjokk-exit.

LENZERHEIDE (adressa.no): Klokken halv ti i dag ble det klart at Marit Bjørgen er nødt til å bryte Tour de Ski. Etter å ha gått gråtende ut av skistadion i Lenzerheide i går med magesmerter, ble helsetilstanden forverret i går kveld.

Møtte ikke på løpermøte

Hun møtte ikke opp på det norske løpermøtet i går kveld.

I tillegg til magesmerter fikk Bjørgen feber. Beslutningen om at hun skulle reise hjem ble tatt i dag tidlig.

— Vi skjønte at hun var småskral i går, da vi hadde møte, sier Vibeke Skofterud til adressa.no.

— Dette er bare synd. Jeg synes veldig synd på Marit. Vi skulle absolutt ha hatt henne med i Touren. Hun er i kjempeform, sier Skofterud.

Tror dette blir glemt

Samtidig tror hun denne saken er glemt når OL starter.

Norges beste kandidat til sammenlagtseieren i herreklassen, Martin Johnsrud Sundby, fikk nyheten om Bjørgen av adressa.no i dag tidlig.

— Kjempetrist, er hans kommentar.

- Hadde tidenes mulighet

Niklas Dyrhaug mener Bjørgen hadde tidenes mulighet til å bli den første norske Tour de Ski-vinneren i år.

— Dette er trist. Hun var jo i bra form, sier Dyrhaug.

— Jeg forstår godt at hun er lei seg. Jeg tipper at når hun kommer hjem og får trent litt, så kommer hun til å gå bra i OL. Da blir dette glemt, sier lagvenninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen til adressa.no.

Marit Bjørgen drar hjem fra Sveits midt på dagen i dag. Tour de Ski fortsetter med klassisk fellesstart i Lenzerheide i ettermiddag.