LENZERHEIDE (adressa.no): Tårene etter den tidlige sprintexiten i går var bare forsmaken på Marit Bjørgens Tour de Ski-mareritt, som nå fortsetter.

Reiser hjem i dag

I dag tidlig ble det klart at hun er nødt til å bryte Touren. Bjørgen har flere ganger vært nær ved å vinne, men aldri klart det. I fjor måtte hun gi seg før start på grunn av hjerterytmeforstyrrelser.

I år hadde hun alle tiders mulighet til å bli første norske løper som gikk til topps, i og med at de tøffeste konkurrentene Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk står over. Slik går det ikke.

Bjørgen bryter Touren og reiser hjem midt på dagen i dag.

Støttes av lagvenninnen

— Jeg forstår godt at hun er lei seg. Jeg tipper at når hun kommer hjem og får trent litt, så kommer hun til å gå bra i OL. Da blir dette glemt, sier lagvenninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen til adressa.no.

Tidlig på morgenenen i dag nektet landslagslege Dag Lunder å si noe om Bjørgens sykdomsutvikling. Da adressa.no møtte Vibeke Skofterud utenfor løperhotellet litt etter klokken ni i dag tidlig, ville heller ikke hun røpe den triste nyheteten.

Det norske teamet annonserte sjokknyheten med en pressemelding som ble sendt ut klokken halv ti. Rett etterpå pratet adressa.no med Bjørgens trener Egil Kristiansen ved løperhotellet i Lenzerheide.

- Ble verre i går kveld

— Utviklingen i går var ikke bra. Hun følte seg slik man gjør når man har lett omgangssyke. I tillegg hadde hun lett feber. Da er hun ikke kapabel til å gå skirenn.

Kristiansen forteller at han skjønte utover kvelden i går hvilken vei det kunne gå.

— Vi tok den endelige beslutningen i dag tidlig. Hun har sovet og er mye bedre i dag. Det er bra at det er en lett greie, men likevel er hun ikke frisk nok til å gå en lang og krevende Tour.

Johaug blir storfavoritt

Kristiansen legger ikke skjul på at Bjørgen synes det er tungt å måtte dra hjem.

I og med at Marit Bjørgen nå trekker seg blir Therese Johaug storfavoritt til sammenlagtseieren. Senere i dag fortsetter Tour de Ski med klassisk fellesstart i Lenzerheide.