Tirsdag er det kinopremiere på dokumentarfilmen Ronaldo, som følger Real Madrid-stjernen gjennom kalenderåret 2014. I filmen avslører moren Dolores at det var på nippet at superstjernen aldri satte sine føtter på planeten.

− Jeg holdt på å ta abort, sier moren i filmen, refererer Bleacher Report, som har sett filmen. Journalist Ryan Bailey kaller filmen «en fortelling om ego, ensomhet og jakten på perfeksjon».

Se traileren til filmen på YouTube (ekstern lenke)

I traileren til filmen forteller også moren om hvor vanskelig det var å sende sønnen alene til Lisboa for å spille fotball da han var tolv år. Den portugisiske superstjernen vokste opp på øya Madeira i Atlanterhavet.

− Det føltes som om jeg forlot ham og ga ham opp, innrømmer Dolores Aveiro.

Filmen ser ikke ut til å komme ut i Norge. På Universal Pictures’ norske nettside vises ikke filmen i en oversikt over kommende filmer fra selskapet.

Prisen for suksessen er ensomhet

Det har vært skrevet spaltekilometer opp og ned om Ronaldos unike evne til selvmotivasjon og dedikasjon til treningsarbeidet. Den maniske oppførselen har sin pris.

Selv ikke Ronaldo klarte å underholde nok til å forhindre at denne kinesiske fotballkommentatoren sovnet under Real Madrid — PSG i midtuken

− Jeg er for det meste alene. Jeg legger meg når jeg vil og jeg svømmer når jeg vil. Sånn har det vært helt siden jeg startet å spille fotball, sier 30-åringen i filmen, ifølge Bleacher Report.

Teamet bak filmen bidro også under Senna , dokumentaren om den karismatiske Formel 1-sjåføren Ayrton Senna som døde under et løp på Imola-banen i San Marino i 1993. Den svært karismatiske brasilianeren blir av mange regnet som den aller beste Formel 1-sjåføren gjennom tidene. Det er ingen tvil om at Ronaldo ønsker å oppnå det samme innen sin idrettsgren.

Bisarr bilscene med sønnen

Nettstedet har plukket ut én spesiell scene med sønnen som noe av det mest minneverdige fra filmen. Ronaldo spør sønnen om hvilken av portugiserens mange biler som ikke står i garasjen. Sønnen aner ikke.

− Er det Range Roveren?

− Er det Porschen?

− Er det Rolls Roycen?

Til slutt finner han det ut:

− Åja, Lamborghinien!

PS! Real Madris neste kamp er borte mot Sevilla søndag kveld. Avspark på Ramón Sánchez Pizjuán er klokken 20.30.