Keylor Navas var glimrende i målet da Real Madrid tok en sterk borteseier med 3-1 i lørdagens toppkampen mot Celta.

Gjestene fra hovedstaden tok tidlig to måls ledelse etter scoringer av Cristiano Ronaldo og høyreback Danilo (hans første mål for klubben), men hjemmelaget presset på og skapte en rekke store sjanser. En meget opplagt Navas hindret scoring gang på gang med flere kvalifiserte redninger.

– Han stoppet tre av fire avslutninger som burde vært mål. Jeg forstår ikke hvordan han klarte det, sa Nolito, som var alene om å overliste Navas.

Real Madrid feirer scoring og seier i toppkampen mot Celta lørdag. Foto: Miguel Vidal, Reuters / NTB scanpix

Lettere for vertene ble det ikke da midtstopper Gustavo Cabral i det 57. minutt fikk sitt annet gule kort og ble utvist for protester mot dommeren, men det tok ikke luften ut av Celtas offensiv.Fem minutter før full tid fikk Celta uttelling. Nolito klarte endelig å overliste Navas. Tidligere hadde samme mann fått en avslutning reddet på strek av Marcelo.

Like etter reduseringen fikk svenske John Guidetti en stor sjanse til å utligne like etter reduseringen, men avslutningen gikk utenfor. I stedet fastsatte Marcelo resultatet til 3-1 med kampens siste spark fem minutter på overtid.

Lidelse

– Vi hadde mange sjanser til å punktere kampen tidligere, men vi måtte lide mot slutten fordi vi ikke greide å score det tredje målet før. Det var positivt at vi greide å vinne en så vanskelig bortekamp etter å ha møtt Paris Saint-Germain i mesterligaen onsdag, sa Real Madrid-trener Rafael Benitez.

Forrige måned vant Celta 4-1 over Barcelona på Balaidos.

– Selv om vi tapte i dag, er det mye positivt å ta med oss. Vi spilte en stor kamp selv med ti mann, og jeg synes laget fortjener gratulasjoner, sa Nolito.

Real Madrid måtte greie seg uten Gareth Bale, Karim Benzema og James Rodríguez, men hadde Luka Modric tilbake i laget.

Seieren gjør at Real Madrid topper La Liga med 21 poeng, tre poeng foran nettopp Celta. Barcelona møter Eibar søndag og kan ta seg opp på samme poengsum som Real Madrid.

Sevilla i støtet

Sevilla spilte festfotball på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, og spissen Kévin Gameiro scoret tre ganger i 5-0-seieren over Getafe.

Franskmannen scoret to mål før pause før han fullførte sitt hattrick etter 60 minutter. I mellomtiden hadde lagkamerat Éver Banega lagt på til 3-0. Like før slutt fastsatte ukraineren Jevgen Konopljanka resultatet til 5-0. Sevilla fulgte opp det gode spillet fra mesterligaen onsdag. Laget dominerte mot Manchester City før laget svært ufortjent måtte se seg slått med et mål på overtid.

Malaga klatret til 15.-plass med 2-0-seier over Deportivo La Coruña. Adnane Tighadouini og Juan Carlos scoret målene.

Granada har fem uavgjortresultater på de ni første kampene. Lørdag tok laget ledelsen mot Betis allerede etter tre minutter ved Dimitri Foulquier, men Rubén Castro utlignet på straffe fem minutter før pause.