TRONDHEIM (adressa.no): Under et møte i bygningsrådet tirsdag, kom det fram at Trondheim og Granåsen kanskje må avstå fra å arrangere verdenscuprenn i hopp og kombinert i 2018. Årsaken er at man planlegger en større utbygging av anlegget. Det er snakk om oppgradering av tribuneanlegg, dommertårn og tilløp, med en kostnadsramme på 325 millioner kroner.

Wolden: — Håper å klare begge deler

Rådmann i Trondheim kommune, Morten Wolden. Foto: Morten Antonsen

Tirsdag ble områdereguleringen av Granåsen skisenter sluttbehandlet, og slik det ser ut nå vil hele anlegget oppgraderes slik at langrennsarenaen får et løft i 2017, mens man starter i hoppanlegget i 2018.— I februar var vi i samtaler med renndirektør for hopp i det internasjonale skiforbundet (FIS), Walter Hofer. Han mente vi burde forsøke å bygge ut anlegget på en slik måte at vi klarte å holde én bakke åpen. Dermed kan rennet gå som planlagt også i 2018, sier rådmann i Trondheim kommune, Morten Wolden.

— Dette er også noe vi jobber med. Men per i dag er det for tidlig å si hvordan selve byggeprosessen vil foregå, utdyper han.

Utbyggingen er del av opprustingen til et mulig ski-VM i 2021, som avgjøres under FIS-kongressen i Mexico i juni.

Ønsker langrenn i 2018

Nå håper Wolden at Trondheim kan få erstattet et eventuelt «manglende» hopprenn i 2018 med verdenscup i langrenn.

— Vi kommer til å snakke med Skiforbundet og FIS om dette. FIS-kalenderen for 2018 er allerede ferdigstilt, og der ligger ikke Trondheim inne. Men vi vet at det gjøres endringer hver sesong. Historien viser også at man også må ta i bruk reservearenaer i løpet av en vinter, blant annet på grunn av snømangel. Skulle vi ikke få til hopp i 2018, hadde det vært fantastisk å få arrangere langrenn i stedet. Og opprettholde Granåsen som arrangørsted, sier Wolden.

Rådmannen mener i så fall at Trondheim har gode kort på hånda. Kommunen er jevnlig i samtaler med Skiforbundet om en skandinavisk skitour i 2020. Og dersom Trondheim får VM, vil Granåsen være høyaktuell som verdenscuparrangør i sesongene inn mot mesterskapet.

— Vi har også tidligere vist at vi kan arrangere store renn her, sier han.

Sist langrenneliten gikk verdenscup i Trondheim, var tilbake i 2009. Da var også skiskytterne i Granåsen. Begge rennene ble i ettertid betegnet som store suksesser.