Etter et mislykket opphold i franske Evian, er Nicki Bille Nielsen (27) tilbake i skandinavisk fotball.

  • Les mer om Bille-skandalene i RBK lenger ned i saken!

I går offentliggjorde Esbjerg, som fra før har norske Mohammed Fellah og Magnus Lekven i stallen, at den tidligere RBK-profilen har signert for Jylland-klubben.

Eks-RBK-spiss Nicki Bille Nielsen. Foto: Rune Petter Ness

– Det er en skikkelig god handel for oss. Det er det ingen tvil. Han er en profil i dansk fotball. Vi er meget fornøyde med at vi har klart å overbevise både Evian og Nicki om at Esbjerg skulle bli hans neste klubb, sier Esbjergs sportsdirektør, Niels Erik Søndergaard, til BT.

Dette er Bille-skandalene: Fyllebråk, drakttrøbbel og vold mot politi

Han uttrykker en stor glede over å få 27-åringen til klubben, men samtidig er han også fullt klar over Nielsens turbulente og kontroversielle fortid.

I løpet av halvannen sesong i Rosenborg var dansken involvert i flere episoder.

Det startet med at han ble arrestert av politiet og anmeldt for ordensforstyrrelser etter en fuktig natt på byen i Trondheim. Han la seg flat og ble pålagt et alkoholforbud av RBK. Så slo han til et TV-kamera på Åråsen, før han noen måneder senere havnet i trøbbel da han rev i stykker egen drakt på banen.

– Selvfølgelig har vi gjort oss noen tanker

Like før han ble solgt til Evian kom den mest alvorlige episoden, da han skal ha bitt en politibetjent og oppført seg truende i København. I retten kom det også frem at spissen var voldsdømt tidligere. I april i fjor Nielsen ble han dømt til 60 dagers betinget fengsel og pålagt 80 timers samfunnsstraff. Dommen ble ikke anket.

– Selvfølgelig har vi gjort oss noen tanker om de tingene som har skjedd i hans tidligere klubber. Men i samtalene vi har hatt med Nicki, så virker det som om han har modnet veldig som person.

– Jeg vet selvfølgelig ikke hvordan han har vært tidligere, men jeg synes det virker som om en meget moden fyr – og en faktisk en god fyr, som har tenkt over det som har foregått tidligere i hans karriere. Og han er klar for å konsentrere seg om spillet på banen.

PS! Ifølge danske medier betaler Esbjerg 2,5 millioner danske kroner (rundt 2,9 millioner kroner) for spissen.