Phil McNulty har tittelen «chief football writer» i BBC. Han er klar på at Alex Ferguson må være med på å ta skylden for at det meste har gått galt for United i de 295 dagene David Moyes har regjert på Old Trafford.

Så fornuftig ut

— United angrer muligens at de tok det uvanlige steget med å la en manager, uansett hvor suksessfull han hadde vært, finne sin etterfølger i en organisasjon med en slik størrelse. Hvis skyld skal fordeles, må Ferguson ta sin del, skriver McNulty på BBCs nettsider.Samtidig sier den velrennomerte fotballjournalisten at det i utgangspunktet ikke så ut som en fiasko-ansettelse.

— Moyes kunne se ut som en fornuftig fortsettelse av Fergusons 26 år lange tid i United.

Men det var det ikke.

— Moyes sørget selv for sitt fall ved at han, rett og slett, ikke var god nok til jobben, skriver McNulty.

Ga for mange sparken

BBC-kommentatoren kritiserer også Moyes for å ha kvittet seg med de fleste tidligere ansatte i Fergusons team. Han mener at det ødela kontinuiteten.— Å kvitte seg med Mike Phelan virket dumt da det skjedde og det virker fortsatt dumt. Det ville vært bedre å beholde en pålitelig mann med tillit som hadde slik en nøkkelrolle i Ferguson-tiden. Han kunne gitt råd om de mulige fallgrubene, skriver McNulty.

Phelan hadde vært trener og assisterende manager for Ferguson siden 1999. Da Moyes kom fikk han fyken sammen med en rekke av de andre betrodde støttespillerne til Alex Ferguson.