Det bekrefter Manchester United i en pressemelding.

— Ryan Giggs overtar ansvaret for førstelaget frem til en permanent ordning er på plass, skriver klubben.

Flere engelske medier skriver at han får med seg tidligere United-profil Nicky Butt som assistent.

Ryan Giggs (40) spilte i fjor sin 1000. kamp for Manchester United og er en av de aller største profilene i klubbens historie. Likevel ses Giggs på som en midlertidig løsning - på grunn av hans manglende trenererfaring.

Van Gaal favoritt

Manchester United har fire kamper igjen av Premier League. Og Giggs' managerdebut vil komme førstkommende lørdag når Alexander Tettey og Norwich gjester Old Trafford 18.30. Ettersom løsningen med Giggs først og fremst er en midlertidig løsning, knyttes spenningen til hvem som vil overta på permanent basis.

Nederlands landssjef Louis van Gaal (62) er oddsfavoritt, mens Dortmund-sjef Jürgen Kloppp, Ryan Giggs og Atletico Madrid-manager Diego Simeone følger etter på listen over aktuelle kandidater.

Van Gaal har vært koblet til Tottenham i lengre tid, men skal ifølge flere medier være interessert i å høre hva Manchester United kan tilby.Trenerlegenden har også uttalt at han er ferdig med det nederlandske landslaget etter Brasil-VM i sommer.

Klopp: — Uaktuell

Jürgen Klopp, som trolig er mannen som er aller mest ønsket på Carrington, sier til The Guardian at han ikke er aktuell.

— Manchester United er en fantastisk klubb, men min tilknytning til Borussia Dortmund og folket her kan ikke brytes, sier Klopp til The Guardian.

Manchester United bekreftet rundt klokken ti tirsdag at David Moyes var ferdig i klubben, etter at nærmest samtlige engelske medier meldte det samme mandag.

— Klubben vil takke ham for det harde arbeidet, ærligheten og integriteten han har bidratt med i rollen, skrev klubben i pressemeldingen.