SANDNES: Onsdag tar Sean McDermott med seg flyttelasset til Kristiansand, etter at kontrakten med Sandnes Ulf er ute. Og innen kort tid er Hannes Halldorsson trolig solgt til NEC Nijmegen i Nederland eller tyrkiske Karabükspor.

Islendingen spiller med stor sannsynlighet sin siste Ulf-kamp mot Hønefoss neste mandag. Det betyr at klubben bare står med juniorkeeper Egil Selvik (17) før andre halvdel av sesongen, som innledes med hjemmekamp mot Bryne søndag 26. juli.

Har flere navn

— Inntil Hannes er solgt, regner jeg ham som vår førstekeeper. Men jeg vet jo at klubben er i forhandlinger om en overgang for Halldorsson, derfor er vi i beredskap hvis det skulle skje. Vi har en liste over mulige kandidater, sier Ulf-trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Han bekrefter at lokale navn som Jonas Høidahl (Frøyland) og Bjarte Egeland (Vidar) står på denne, men da i rollen som andremålvakt.

Sæternes synes Arild Østbø kan være en god erstatter for Halldorsson, men neppe før i 2016.

— Jeg tror jo ikke Viking vil slippe ham uten videre midt i sesongen, derfor vil vi se på muligheten til å låne en keeper utenfra ut denne sesongen. Både kortsiktige og mer langsiktige løsninger er aktuelle, opplyser Sæternes.

Forhandler med to klubber

Styreleder Terje Hopen bekrefter at Sandnes Ulf har fått bud på Hannes Halldorsson fra både NEC Nijmegen og Karabükspor.

— Det er gunstig for oss at det er flere klubber som ønsker seg Hannes med tanke på pris, men ingen av dem har kommet opp med en sum som gjør at vi slipper ham. Samtidig nærmer det seg, så vi får se hva som skjer, sier Hopen til Aftenbladet.

Halldorsson har kontrakt med Sandnes Ulf ut denne sesongen. Han har allerede vært i Nederland for å se på forholdene.

– Kultur og fotball i Nederland er nok noe som passer meg veldig godt. Men som sagt; vi får se det an utover, uansett spiller jeg for Sandnes Ulf borte mot Hønefoss neste mandag, sier Hannes Thor Halldorsson til Aftenbladet.

Slipper ikke Østbø nå

Viking-trener Kjell Jonevret er klar på at Arild Østbø trengs i Viking.

— Jeg må ta forbehold om at styret kan ha en annen oppfatning på grunn av økonomi, men fra mitt ståsted er det ikke aktuelt å slippe Arild midt i sesongen. Da vi forlenget Pål Vestly Heigres låneavtale med Tromsø var det under forutsetning av at vi skulle beholde Iven Austbø og Arild Østbø. Vi må ha tre keepere, to etablerte og en litt yngre (Amund Wichne), understreker Jonevret.

Han ønsker heller ikke å kvitte seg med Vidar Nisja i sommer. Jærbuen får ikke ny kontrakt i Viking, i likhet med Makthar Thioune og Magne Hoseth.

— Men Vidar inngår i mine planer resten av sesongen, poengterer Jonevret.

Derimot kan Viking være åpne for utleie eller salg av Osita Chikere, som ikke engang var i troppen til rekruttlagets 3. divisjonskamp mot Os mandag kveld.

Ut av rød sone

Bengt Sæternes ser gjerne Vidar Nisja i Sandnes Ulf, men styrleder Terje Hopen sier det ikke finnes midler i dette overgangsvinduet.

— Vi må belage oss på spillere i egne rekker for å erstatte Sean McDermott og Erik Tønne. Og de finnes. Vi har lovende talenter som Abdi Huka, Axel Kryger og Sigurd Haugen. I tillegg er Emil Johansson, Paul Torres og Tonny Brochmann tilbake fra skader, minner Hopen om.

Tirsdag blir klubbens økonomi målt av Fotballforbundets lisensnemnd, og Hopen tror Sandnes Ulf går ut av rød sone.

— Med 99 prosents sikkerhet vil vi ha positiv egenkapital. Det skjer etter at vi tok grep i vinter og vår, og i tillegg har vi fått hjelp av blant andre Tore Christiansen til å innfri et lån, sier han.