FOLLO: Bryne gjennomførte en solid bortekamp mot Follo, vant 4-1 og kunne konstatere at jærklubben nå løftet seg fra en niende til en fjerdeplass på tabellen, men heng på teten. Bare to poeng skiller opp til Sandnes Ulf på andreplass, og de to klubbene møtes i den første seriekampen etter sommerpausen. Men Bryne har igjen Fredrikstad på hjemmebane før det er en liten ferie.

— En ting er at vi klatrer på tabellen, jeg er enda mer tilfreds over måten vi slår Follo på i dag. Det er gjennom en solid prestasjon, der vi følger kampplanen til punkt og prikke, sier en fornøyd trener Gaute Larsen til Aftenbladet.

- God kontroll

— Vi visste at Follo er veldig ballbesittende, og bestemte oss for å være kompakt defensivt. Det lyktes, og i tillegg hadde vi gode overganger som resulterte i scoringer. Selv om det var jevnt til pause (1-2), fikk vi ganske raskt mål nummer tre og fire i andre omgang. da syntes jeg vi hadde veldig god kontroll, sier Larsen.

TO MÅL: Oddbjørn Skartun scoret to mål for Bryne i 4-1-seieren mot Follo. Foto: Kristian Jacobsen

Oddbjørn Skartun sørget for de to første scoringene til Bryne. Det første kom da han stusset et frispark fra Bjørnar Holmvik i mål. Så svarte Skarturn like etter at Follo hadde utliknet til 1-1. Han spilte vegg med Paul Addo, og hamret ballen i mål fra rundt 16 meter.Etter pause kontret Sabri Khattab inn 3-1 til Bryne, mens Vegar Landro var sikker fra straffemerket og gjorde 4-1 etter at Jon-Helge Tveita var blitt felt av Follo-keeper Jonathan Rasheed.