Den norske alpinstjernens hælsene røk før sesongåpningen i Sölden i oktober i fjor, og han har drevet gjenopptrening siden da. Sist torsdag var han på ski for første gang i Innsbruck.

— Det er nå én uke siden, og framgangen har vært strålende, skriver Svindal på sin hjemmeside.

— Jeg var veldig optimistisk foran den første dagen. Jeg regnet med at foten ville føles like bra og trygg i skistøvelen som i støtteskinnen. Det var selvfølgelig altfor optimistisk, men nå nærmer det seg. Jeg har fortsatt trøbbel under tøffe forhold, men det blir også bedre, tilføyer han.

Tilbake med laget

Romerikingen røper videre at han er i ferd med å vende tilbake til noe som ligner et vanlig treningsregime.

— Denne uka kan jeg nesten bedrive vanlig trening, og derfor har jeg sluttet meg til deler av landslaget i Hinterreit i Østerrike. Det føles bra å være tilbake sammen med gutta, skriver Svindal.

Fortsatt har han ikke gitt opp tanken på å kunne kjøre vinterens VM, men tiden begynner å bli knapp. Mesterskapet i Beaver Creek starter allerede i begynnelsen av februar.

Svindal har i den forbindelse tatt en viktig beslutning.

— Jeg har bestemt meg for å bli med på treningsleiren i Colorado. Jeg flyr dit søndag og får nesten en uke med trening i Aspen før jeg må bestemme meg for om det er mulig å stille i VM eller ikke, melder han.

Er optimist

Den siste tidens framgang lover godt.

— Jeg har fortsatt et stykke å gå, men utviklingen er lovende. Og selv om jeg ikke skulle rekke mesterskapet, kan jeg ikke få bedre treningsforhold noe annet sted i verden (enn i Aspen), påpeker han.

32-åringen røper også at han kommer til å være til stede i Kitzbühel lørdag for å overvære det klassiske Hahnenkamrennet i utfor.

— Med Kjetil Jansruds fart om dagen, kan det bli en god dag for Norge, fastslår Svindal.

Jansrud var raskest i tirsdagens treningsomgang i utfortraseen Die Streif. (©NTB)