STAVANGER (Aftenbladet): Vikings plan for sesongoppkjøringen til 2015-sesongen er nå klar.

5. januar samles troppen for å starte på oppkjøringen. Januar blir trolig en tøff måned for spillerne. Da skal det trenes hardt og ikke spilles noen treningskamper. Først 7. februar møter de Vidar til årets første treningskamp. 10. februar setter Viking kursen mot La Manga. Der skal de være i én uke for å trene og spille kamper på det spanske fastlandet.

Viking satser på å spille to kamper under La Manga-oppholdet. Motstander er ikke klar, men klubben håper på kamper mot utenlandske lag.

La Manga blir den eneste treningsleiren Viking reiser på neste sesong. Tidligere år har de hatt for vane å reise til utlandet to ganger. De to siste årene har de vært i Sør-Afrika i tillegg til oppholdet på La Manga. Svak økonomi er hovedgrunnen til at de neste år velger å droppe den ene treningsleiren og reiser kun til La Manga. Det ukesoppholdet er i sin helhet betalt av Norsk Toppfotball.

— Jeg hadde håpet på to treningsleirer, men vi får gjøre det beste ut av det. I stede for en treningsleir kan vi kanskje reise bort å spille én treningskamp i mars. La Manga blir ingen treningsleir, men mer en kampleir. Jeg vet at AGF Aarhus og et Moskva-lag er der på samme tid og forhåpentlig får vi møte et av lagene, sier Kjell Jonevret.

Start i generalprøven

Han mener klubben har hatt masse utbytte av å ha reist på to treningsleirer de siste sesongene – ikke minst sosialt sett.

— Vi har fått sveiset gruppen veldig godt sammen under de turene. Det er mange år siden jeg ikke reiste på en slik leir, men vi får se på det som en utfordring. Vikinghallen har blitt veldig bra så vi får gjennomført mye god trening i den, sier Jonevret.

Etter hjemkomsten fra Spania skal Viking møte Haugesund, Bryne, Rosenborg og Start. I tillegg vurderes det om det skal legge inn ytterligere treningskamper i perioden fram til seriestart. Treningskampen mot Rosenborg blir ikke generalprøve foran seriestarten, slik tradisjonen ofte har vært. Helgen før det braker løs skal Viking møte Start på Viking stadion, men siden det er en landslagshelg vil begge lag trolig stille med redusert mannskap til kampen. Seriestart er 6. april.

Ulf vurderer to treningsleirer

Siden Bengt Sæternes er ny i jobben som hovedtrener i Sandnes Ulf, har ikke klubben alle planene for sesongoppkjøringen på plass. De har imidlertid spikret en treningskamp mot Bryne 21. mars. Klubben håper i tillegg å få på plass treningskamper mot de andre topplagene i regionen. I likhet med Viking venter også Sandnes Ulf med å spille de første treningskampene i januar.

24. februar reiser de til La Manga. I motsetning til Viking satser Sandnes Ulf på å reise på ytterliggere én treningsleir før seriestarten. Klubben har normalt sett nøyd seg med ett opphold i utlandet.

— Det er et ønske fra Bengt om en ekstra treningsleir. Han har hatt god erfaring med dette tidligere, og vi jobber med å få dette på plass. Hvor det eventuelt blir er ikke bestemt, men hvis vi reiser så blir det i slutten av mars, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, til Aftenbladet.

Bryne har også fått på plass sin plan for sesongoppkjøringen. Som vanlig nøyer klubben seg med ett utenlandsopphold. 10. mars reiser til Spania og La Manga. Ellers har klubben spikret til sammen ni treningskamper. Hovedsakelig mot 1. – og 2. divisjonslag. Også Bryne prioriterer masse trening i januar og første treningskamp spilles ikke før 31. januar mot Haugesund.

Sesongoppkjøring

Viking

Oppstart: 5 januar.

Kamper: Vidar 7. februar (Randaberg Arena), Haugesund 28. februar (Randaberg Arena), Bryne 5. mars (Aarbakke-banen), Rosenborg 22. mars (Viking stadion), Start 29. mars (Viking stadion). Det vurderes også om det skal spilles treningskamper helgene 21.-22. februar og 14. – 15. mars. I La Manga skal det spilles to kamper.

Treningsleir: La Manga 10. – 17. februar.

Sandnes Ulf

Oppstart: 5 januar.

Kamper: Bryne 21. mars (Kåsen gras). I tillegg håper klubben å bli enige med Haugesund, Viking, Start og Vard Haugesund. I La Manga skal det spilles to kamper.

Treningsleir: La Manga 24. februar – 3. mars. I tillegg jobber klubben med å få til en treningsleir senere i mars.

Bryne

Oppstart: 5. januar

Kamper: Haugesund 31. januar (Randaberg Arena), Jerv 7. februar (Randaberg Arena), Vindbjart 14. februar (Randaberg Arena), Vidar 20. februar (Aarbakke-banen), Viking 5. mars (Aarbakke-banen), Sandnes Ulf 21. mars (Kåsen gras), EIK 29. mars (Bryne stadion): I La Manga skal klubben møte Kristiansund og Follo.

Treningsleir: La Manga 10. – 17. mars.