STAVANGER (Aftenbladet): Viking-trenerens kontrakt går ut etter 2015-sesongen.

  • En forlengelse nå er ikke et tema. Nå ser vi på hvordan vi best mulig kan organisere oss mot 2015-sesongen, sier Økland til Aftenbladet.

Da Kjell Jonevret ble ansatt som Viking-trener sommeren 2012 signerte han en avtale som løper ut 2015-sesongen. Det betyr at svensken snart er inne i sitt siste år av kontrakten på tre og ett halvt år. Det er ikke unormalt at klubber ofte forlenger avtalen med hovedtreneren i god tid før den går ut. Som regel for å sikre kontinuitet og forutsigbarhet, og samtidig slippe at det oppstår støy og spekulasjoner rundt trenerens framtid.

- Hvorfor vil dere ikke forlenge nå, Økland?

  • Akkurat nå holder vi på med en nøye gjennomgang av hele klubben. Utover neste sesong får vi se hvordan det går sportslig. Vi ønsker å se hva som blir resultatet av de endringene vi foretar rundt organiseringen av det sportslige apparatet. Derfor er det ikke naturlig å forlenge på nåværende tidspunkt, sier Viking-direktøren til Aftenbladet.

Kort fortalt: De vil se an de sportslige resultater før de tilbyr Jonevret en ny kontrakt.

Kan få tilbud senere

Økland er likevel klar på at selv om klubben ikke ønsker å forlenge akkurat nå, er det dermed ikke sagt at kontrakten ikke blir forlenget på et senere tidspunkt.

  • Det finnes også spillere som har kontrakter som løper ut neste sesong, men som vi ikke har startet forhandlinger med. Det betyr ikke at vi ikke vil ha dem med videre, sier Økland.

- Men dere starter ofte forhandlinger med spillere som har ett år igjen av kontrakten?

  • Det dreier seg i hovedsak om unge spillere som vi ønsker å signere lange kontrakter med, sier Økland.

Han legger til at klubben lever fint med spekulasjoner som eventuelt vil oppstå med en trener på utgående kontrakt.

- Tror du det kan oppfattes negativt av Jonevret at dere vil avvente med å forlenge?

  • Dette er en del av rammebetingelsene i toppfotballen. Slik fungerer denne bransjen, sier Økland.

Jonevret stresser ikke

Jonevret sier han ikke opplever det negativt at Viking ikke er klar til å tilby ham en kontraktforlengelse. 52-åringen hevder selv han ikke bruker mye tid på dette og at situasjonen ikke stresser ham.

  • Om de virkelig ville hatt meg med videre så hadde de nok gjort noe nå, men samtidig har jeg forståelse for at de ønsker å avvente. Hører jeg ingenting fra ledelsen så jobber jeg på det året jeg har igjen, og forsøker å gjøre så godt som overhodet mulig. Etter hvert må selvfølgelig også jeg begynne å planlegge framtiden min, men det er ikke noe jeg tenker på nå, sier Jonevret.

- Er du skuffet over at de ikke kommer på banen med et tilbud om en forlengelse nå?

  • Nei. Tre og ett halvt år er lang tid som trener, i hvert fall i Viking. Jeg får ofte en klapp på skulderen av folk for den jobben jeg har gjort i Viking, og jeg synes selv jeg har gjort en grei jobb, sier Jonevret.

Han innrømmer likevel at han gjerne skulle jobbet i Viking med litt bedre økonomiske forutsetninger enn hva som har vært tilfellet de siste årene. Jonevret håper at ting skal bedre seg neste sesong, men skulle de økonomiske problemene vedvare, kan det være at han selv ikke ønsker å bli værende utover 2015-sesongen.

  • Vi får se hva som skjer. Hvis det ikke blir bedre så vil det jo det tære på kreftene min, sier Jonevret.