ULLEVAAL (adressa.no): For ti år siden spilte Vegard Forren venstrekant for guttelaget til KIL/Hemne.

Overgangen var derfor merkbar allerede to år senere, da 18-årige Forren ble omskolert til midtstopper, og plutselig sto ansikt til ansikt med en brennhet Mohammed Abdellaoue i Valhall i Oslo. Forren for det nyopprykkede 2.-divisjonslaget i hjembygda, Moa som spiss for Skeid — på god vei mot Vålerenga og landslaget.

Men Forren gjorde som han hadde gjort på guttelaget mot Meldal og Svorkmo. Han brød seg katta om «Moa», Skeid og alt annet. Og storspilte.

Iversen, Prica – og Rooney

Slik har det egentlig vært siden.

I 2007 gikk han til Molde – og tok nivået. I 2009 scoret han for Molde i 1-1-kampen på Lerkendal, og stoppet Steffen Iversen og Rade Prica. I 2011 var han sentral da Molde tok sitt aller første gull, og høsten 2012 stoppet han Sveits’ Eren Derdiyok i sin første «ordentlige» landskamp, 1-1-kampen i Bern.

Tirsdag kveld handler det om Italia.Og om Dortmund-spissen Ciro Immobile. Som foretrekkes blant annet foran Mario Balotelli. Og som dunket Italia i ledelsen i 2-0-seieren over Nederland i forrige uke.

Men Forren… Han gjør som på guttelaget mot Meldal for ti år siden. Han bryr seg ikke så hardt om akkurat det.

— Jeg har jo spilt mot alt fra Svorkmo og Meldal til England på Wembley. Og helt ærlig: Det spiller ingen rolle om det er en lokal unggutt på Meldal eller Rooney eller Balotelli eller hva de heter. Jeg har mine arbeidsoppgaver, og der og da er det å vinne den duellen jeg havner i. Uansett motstander og navn, sier Forren til adressa.no.

Og fortsetter:

— Jeg tror det er en god egenskap. Ikke å ha noen bekymringer før kampene. Det er selvsagt litt mer spenning i det når man møter de aller beste kontra å spille på en humpete gressmatte i Meldal, men jeg må uansett gjøre jobben min. Og det er mitt eneste fokus.

Hever seg med oppgaven

De som kjenner Forren, kan skrive under på den uttalelsen. Han har hatt evnen til hele tiden å ta nivået uansett hvem han møter. Som mot Rooney på Wembley i forrige uke.

Derfor er han heller ikke så bekymret over Italia i kveld.

— Nei. Det handler om å gå utpå der og vinne. Ta de tre poengene. Gled publikum, og håpe å vinne folket litt tilbake med en god prestasjon, sier han. - Men hadde det ikke vært enklere å starte kvalifiseringen mot for eksempel Malta?

— Det er helt greit å møte de beste. Nå kan vi slippe oss løs, og vise oss fram i en kamp med fantastisk ramme. Det er bare å glede seg, sier Forren.