De siste dagene har Vegard Forren fått mest oppmerksomhet for sine tirader mot både Wayne Rooney og Marcus Pedersen, men det er ikke bare verbalt Molde-stopperen leverer varene. 26-åringen er i sitt livs form både foran eget — og motstanderens - mål.

— Mot Italia skal jeg først og fremst konsentrere meg om det defensive, men dersom jeg får muligheten vil jeg selvfølgelig bidra fremover på banen også. Cornere og frispark er potensielle målsjanser, og dem er det viktig å gripe. Jeg har vist i år at jeg treffer både på frispark og cornere, og har vel scoret mer i år enn jeg noensinne har gjort i Molde, sier stopperen til Rbnett.

Målfarlig

Forren er inne i sin sjuende sesong på norsk fotballs høyeste nivå, og har - som han selv understreker - aldri vært mer målfarlig.

Forrige sesong ble det null scoringer, mens det i 2012 og 2011 ble én. I Moldes sølvsesong i 2009 scoret han tre, og året før der ingen. Så langt i 2014 har han scoret fire ganger — senest med høyrefoten mot Brann.Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har fått med seg stopperens målform, og håper han kan ta med seg de positive opplevelsene inn på landslaget og. Det florerer nemlig ikke av målscorere på Norge.

— På dødball har vi kompetanse i Vegard Forren på frispark og cornere. Vi har også midtbanespillere og spisser som kan score mål. Mange av spillerne våre er ellers i en utviklingsfase, og vi håper at de vil blomstre i tiden fremover nå, sier Høgmo.

Offensiv

Forren virker både offensiv og optimistisk foran den viktige EM-kvaliken mot Italia. Han lar seg ikke skremme av at alvoret begynner tirsdag kveld klokken 20.45. — Vi er godt forberedt til kampen. Selv om vi tapte mot England, så tar vi med oss det faktum at vi kun slapp dem til to sjanser på Wembley. Det er det ikke mange som klarer. Mot Italia tirsdag så håper jeg vi klarer å skape flere sjanser, og at vi spiller med trøkk og energi. Vi kan ikke gå rundt og være nervøse når vi får en sånn fantastisk mulighet, sier han.

Stjernene Andrea Pirlo og Mario Balotelli står over kampen mot Norge, men landslagstrener Antonio Conte har et stort stjernegalleri å velge fra. Uansett hvem som starter på Ullevaal tirsdag, har Forren og Norge en formidabel oppgave foran seg.

— Pirlo og Balotelli er gode, så det er helt greit for oss at de ikke er med. Men erstatterne er ikke dårlige de heller, og de er helt sikkert sultne, sier han.

Skal sette standarden

På topp starter Italia trolig med Dortmund-spissen Ciro Immobile, som er en hurtig og kompakt spiller, med lavt tyngdepunkt og nese for mål. Ifølge Forren blir nøkkelen å være hundre prosent konsentrert gjennom samtlige minutter.

— De neste to dagene skal vi studere dem godt og forberede oss skikkelig. Ellers må vi være hundre prosent konsentrert i 95 minutter for å stoppe slike spillere. Jeg går alltid inn i kampen med en ambisjon om å gå seirende ut av hver duell, og mot Italia satser jeg på å sette standarden allerede fra start, sier han.