At Trondheim ble valgt til Norges søkerby for ski-VM i 2021, betyr i tillegg at Granåsen kan få status som nasjonalanlegg for nordiske grener. Det går fram av en avtale gjort i 1998, skriver Adresseavisen.

Der står det at arenaen Norges Skiforbund velger som Norges kandidat til å arrangere VM i nordiske grener neste gang, også inngår en avtale med Kulturdepartementet om nasjonalanleggsmidler. Avtalen ble gjort mellom departementet, Norges Idrettsforbund og skiforbundet, skriver avisen.

Vil få betydelig mer pengestøtte

Like før jul ble det bestemt at skistyret ønsker at statusen som nasjonalanlegg skal følge med Trondheims VM-søknad.

— Nå er det anleggseier, som er Trondheim kommune, som må søke Kulturdepartementet om det, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

Om innstillingen blir tatt til følge vil Holmenkollen for første gang bli vraket som nasjonalanlegg. Granåsen vil på sin side få betydelig mer pengestøtte. I avtalen fra 1998 heter det at nasjonalanleggene kan få inntil 50 prosent av investeringskostnadene dekket av staten.

Torsdag var 12.000 tilskuere på plass under hopprennet i Granåsen hvor Rune Velta ble beste nordmann på tredjeplass. (©NTB)