BRANN — TROMSØ 0-3

VESTLANDSHALLEN (bt.no): Det sies at en dårlig generalprøve betyr en god premiere. For Brann sin del for en håpe det er noe i ordtaket. I siste kamp før seriestart gikk nemlig det meste galt for det nyopprykkede laget.

Kampen mot Tromsø var bare fem minutter gammel, da kaptein Vadim Demidov ble utvist.

Siden handlet det meste om Tromsø i Vestlandshallen. Aron Sigurdarson og Thomas Lehne Olsen ga «Gutan» en tomålsledelse til pause, mens sistnevnte gjorde vondt verre i den andre omgangen.

Brann tapte 0–3 i sin siste kamp før seriestart.

Tidlig utvisning

Kampen kunne knapt åpnet verre for Brann. Vadim Demidov ble fraløpt av Tromsøs Gjermund Åsen, og som bakerste mann dro han trønderen i bakken.

Dommer Kai Erik Steen var aldri i tvil og ga Brann-kapteinen det røde kortet etter bare fem minutter – til store protester fra publikum.

Det røde kortet for dog neppe konsekvenser for serieåpningen.

Likevel var det Brann som spilte seg til den første sjansen i Vestlandshallen etter kvarteret. Et godt slått frispark fra Deyver Vega, gikk over hodene på alle Tromsø-spillerne i feltet før den landet på hodet til Sivert Heltne Nilsen.

Midtbanespilleren klarte dog ikke å styre headingen på mål.

To raske Tromsø-scoringer

Brann styrte spillet med én mann mindre, men da klokken passerte 25 minutter raknet det helt for vertene. Først bøyde Tromsøs islending Aron Sigurdarson et frispark i krysset, deretter avsluttet Thomas Lehne Olsen et hurtig angrep – og vips to det 2–0 til tromsøværingene.

Og Tromsø hadde flere muligheter til å øke ledelsen før pause. Tidligere Brann-spiller Simen Wangberg var bare centimeter unna å heade et frispark i nettmaskene etter 36 minutter, mens Lehne Olsen var nære ved å score sitt andre bare tre minutter senere.

Mer skjedde ikke før pausen. Brann gikk i garderoben med ti mann, to baklengsmål og fire gule kort.

Sigurdarson-dobbel

Lars Arne Nilsen byttet fire mann i pausen, uten at det kan sies å ha gitt umiddelbar effekt. For etter 57 minutter økte Tromsø ledelsen til 3–0. Igjen viste Sigurdarson frem høyresleggen, og dunket vakkert inn sitt andre mål for ettermiddagen.

Mot slutten fikk Brann flere mindre muligheter til å redusere ledelsen, men verken Fredrik Haugen, Steffen Lie Skålevik eller Erik Huseklepp klarte å overliste bergenseren Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet.