Vestlandshallen (BT): Generalprøven Brann – Tromsø fikk en dramatisk start da Vadim Demidov (29) fikk direkte rødt kort etter bare fem minutters spill.

Direkte nå:

Demidov kom på etterskudd i en løpsduell med Tromsøs Gjermund Åsen, som var på vei mot mål, og rev motspilleren over ende.

Dommer Kai Erik Steen var bestemt, og dro opp det røde kortet.

— Jeg vet ikke om jeg kan si så mye, men det er dumt for treningskampen, sier Vadim Demidov til BT på vei inn i garderoben.

Overrasket over utvisning

Midtstopperen sier han ble overrasket over at forseelsen ga rødt.

— Ja. Jeg følte Tromsø-spilleren var på vei ut og bort fra mål. Dommeren valgte å gi rødt kort i en treningskamp

Tromsø ønsket at Brann skulle få sette inn en ny spiller, ifølge Demidov, så kampen kunne fortsette 11 mot 11. Det fikk de ikke lov til av dommeren.

Etter alt å dømme slipper Demidov å sone karantene i seriepremieren mot Strømsgodset neste helg. Reglene er slik at når man pådrar seg én kamps suspensjon i en treningskamp, så slipper man å sone. Vanligvis straffes det med bare én kamp når man fratar motspiller en åpenbar scoringsmulighet, slik Demidov etter dommerens vurdering gjorde.

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, bekrefter dette på generelt grunnlag.

— Hvis kamprapporten tilsier én kamps suspensjon, som er det vanlige når man fratar motstander en åpenbar scoringsmulighet, så slipper Demidov å sone. Men dersom han for eksempel har protestert eller sagt noe som tilsier to kampers suspensjon, så må han sone én kamp, sier Hauge.

Når man blir suspendert på bakgrunn av noe som skjer i en treningskamp, bli én kamp av suspensjonen trukket fra. Det er derfor det i praksis ikke blir noen suspensjon, når man pådrar seg én kamps suspensjon i en treningskamp.

Publikum reagerte sterkt

Da BT snakket med Demidov like etter utvisningen, visste ikke spilleren hva som kom til å skje med tanke på suspensjon.

— Jeg aner ikke. Virkelig ikke. Det ville vært helt tåpelig, men det er opp til dommerne å bestemme, sier Demidov.

- Ville du personlig hatt godt av å spille hele denne kampen?

— Det ville selvfølgelig vært greit med en gjennomkjøring, men jeg hadde ikke behov å spille hele denne for å kunne prestere i neste kamp. Jeg får ta to ganger 45 minutter på løpemølle, så er jeg forhåpentlig klar til neste kamp, sier Demidov.

Stemningen på tribunene i Vestlandshallen er anspent etter den første halvtimen. Publikum reagerer sterkt mot flere av dommerens avgjørelser. Bismar Acosta, Sivert Heltne Nilsen, Deyver Vega og Ruben Kristiansen har alle fått gult kort tidlig.

BT kommer med mer.