TRONDHEIM (adressa.no): – Vi jobber stort sett med det samme vi har gjort hele året – det er ikke noe «hokus pokus», sier Rosenborgs keepertrener Jørn Jamtfall.

Daniel Örlund har blitt kåret til banens beste i hele syv av årets Rosenborg-kamper. De tre siste kampene har riktignok den vanligvis så stødige målvakten tabbet seg regelrett ut, og det hele toppet seg i 6-3-tapet for Brann.

I dagene etter den kampen var Örlund mentalt langt nede, og han ville helst slippe å snakke med pressen i dagene derpå. Ved hjelp av en frihelg og tid med familie, har han nå fått kampen litt på avstand og kan vende blikket fremover.

– Jeg føler jeg har taklet situasjonen bra. Det som er gjort, kan jeg ikke gjøre noe med, jeg må bare se fremover og heller lære av denne perioden, sier RBK-keeperen.

– Har det vært din dårligste periode som fotballmålvakt?

– Jeg har nok aldri hatt en så tung periode før, nei, sier Örlund.

VIDEO: Se hva Örlund sa etter Brann-kampen:

Örlund forstår fansens misnøye

Tar det personlig

Jørn Jamtfall mener Örlund har taklet dette veldig bra, men sier samtidig at han tar det personlig når en av keeperne hans gjør det dårlig.

– Jeg tar det personlig, ja, jeg gjør alltid det. Det er vondt når det går trått, sier keepertreneren.

– I hvilken grad kan du, som keepertrener, påvirke målvaktens prestasjoner?

– Jeg er med og påvirker det som alle andre på laget. Vi er et lag som sammen skal sørge for at vi har en oppadgående prestasjonskurve, sier Jamtfall.

– Men hva er ekstra viktig i din jobb når det butter imot?

– Det er å fremheve det positive. Men det er noe vi holder på med hele året. Vi har troen på det har holdt på med i hele år, sier han.

Gode treninger

Örlund selv er veldig fornøyd med treningsopplegget, og mener det er bedre i Rosenborg enn der han har vært tidligere. Blant annet er det lagt opp til en god del egentid, slik at man kan forbedre konkrete ting som må forbedres – for hver keeper.

– Jeg er ingen unggutt, så jeg vet når jeg gjør det bra eller dårlig. Jeg har ikke noe stort behov for ekstra støtte, som kanskje andre yngre keepere ville hatt i en lignende situasjon. Jeg vet hva som må gjøres, sier svensken.

Nå er det bare én ting som gjelder – nemlig å sikre sølvmedaljen.

– Vi har to kamper igjen, så nå må vi bare sørge for at vi tar andreplassen. Det er målet nå , sier Daniel Örlund.