BERGEN (bt.no): Vinner Brann mot Hønefoss lørdag er de seks poeng foran kvalikplassen med fire runder igjen. I realiteten er det syv poeng, med tanke på at Brann har en langt bedre målforskjell enn ringerikingene.

Men taper Brann, da begynner det virkelig å bli skummelt. Da er Brann over kvalikstreken på bedre målforskjell. Så skal man noen gang ta i bruk klisjéen ”sekspoengskamp”, kommer den til sin rett lørdag.

— Jeg har nervene under kontroll. Det er nok mer folk rundt som lager oppstyr. Vi tar situasjonen med ro. Gjør vi en god kamp vet vi at vi er et bedre lag enn Hønefoss, sier Erik Mjelde til bt.no.

- Men er det lurt å ta situasjonen med ro? Har dere forstått alvoret?

— Selv om vi skulle tape vil det være fire kamper igjen. Vi har bedre målforskjell enn Hønefoss, og Brann har et forholdsvis enklere kampprogram enn Hønefoss. Men for all del, vi skal ikke hvile på laurbærne av den grunn, påpeker Mjelde.

Hvordan ender årets eliteserie? Prøv vår tabellkalkulator her!

Vil ha slutt på maset

Da Brann slo Tromsø 3-0 på Alfheim trodde nok mange at nedrykksspøkelset var skremt vekk. Men strake tap mot Rosenborg og Vålerenga har sendt Brann ned igjen i gjørmen.

— Det er lenge siden vi har vunnet her på Stadion (6. juni mot Aalesund), så nå er det på høy tid at vi gjør det igjen. Jeg ser på denne kampen som en stor mulighet til å kvitte oss med Hønefoss, og få en slutt på maset! sier Arna-gutten og smiler.

Han mener Brann har hatt marginene mot seg de siste ukene.

— Mot Rosenborg var vi uheldige som fikk straffe mot oss for en tvilsom hands, og Vålerenga scoret jo på et flaksemål. Så vi har hatt marginene mot oss. Jeg velger å tro at slikt pleier å jevne seg ut i løpet av en sesong, sier Mjelde.

Trio har spilt alt

Sammen med Håkon Opdal og Erik Huseklepp har han spilt samtlige 25 seriekamper for Brann i 2010. Cato Hansen gjorde en bra kamp mot Vålerenga på kanten sist, men Mjelde både håper og tror at han får fornyet tillit.

— Nei, jeg føler ikke noe press. Jeg må selvsagt prestere på lik linje med alle andre, men jeg ønsker å spille alle kamper og tror at jeg spiller mot Hønefoss, sier Mjelde.

Petter Vaagan Moen er tilbake fra karantene, og Zsolt Korcsmár returnerer etter hodeskaden han pådro seg mot Rosenborg. Derfor ligger det an til flere forandringer fra Vålerenga-kampen sist.

Back to basics?

Brann stengte treningen torsdag, og har ikke kjørt noen formasjonstrening med pressen til stede denne uken. Likevel er det ikke utenkelig at Brann stiller slik (4-2-3-1):

Håkon Opdal – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Hassan El Fakiri – Rodolph Austin, Jan Gunnar Solli – Erik Mjelde, Petter Vaagan Moen, Erik Huseklepp – Eirik Bakke.

PS: David Nielsen er usikker til kampen etter en smell på trening torsdag. Cato Guntveit og Yaw Ihle Amankwah er fortsatt uaktuelle.