Den nye landslagstreneren skal bidra med sin kompetanse mot begge herrelagene, og jobbe tett med begge herretrenerne. Nossum kommer til å jobbe tettest på utøvere fra Østlandet, samt ha en viktig rolle i utviklingsprosjekter, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding fredag.

Myhr Nossum er utdannet ved Norges idrettshøgskole og har blant annet en master i idrettsfysiologi. I en årrekke var han Petter Northugs nærmeste medhjelper i skisporet.

I Northugs første år utenfor landslaget var det Myhr Nossum som hadde treneransvaret for barndomskompisen. Da hadde han allerede i mange år vært fast sjåfør og hjelpemann for den trønderske skistjernen. Etter Sotsji-OL var samarbeidet over. Han ble da erstattet med Stig Rune Kveen.

— En kjempemulighet for meg

De to siste årene har Myhr Nossum blant annet hatt en sentral rolle i Lyn Ski. Han har vært smører, servicemann, trener, hovedtrener, sportslig leder og daglig leder for både utøvere, team og klubb, men aldri vært landslagstrener.

NY LANDSLAGASTRENER: Eirik Myhr Nossum blir landslagstrener for langrennsherrene. Foto: RICHARD SAGEN

— Dette er en kjempemulighet for meg, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg ønsker å bidra til at Norge fortsatt skal være verdens beste langrennsnasjon fremover, sier Myhr Nossum. Trønderen er bosatt i Oslo.

Landslagssjef Vidar Løfshus er glad for at Nossum er på plass i den nyopprettede trenerstillingen.

— Vi kjenner Eirik fra tidligere. Han har vært med oss på flere verdenscuprenn og gjort et godt inntrykk. Både utdannelsen og kompetansen hans er solid. Vi tror at han kan bli en fin tilvekst i trenerteamet og som utøverne kommer til å få nytte av, sier han.