«Sverige har Zlatan. Danmark har Laudrup. Island har Gudjohnsen.»

Solskjær sammenligner Moldes nye spiss med Skandinavias største fotballstjerner

DUBAI/MOLDE: Ole Gunnar Solskjær sparer ikke på superlativene når han skal beskrive Moldes nye spiss Eidur Gudjohnsen.

— Sverige har Zlatan. Danmark har Michael Laudrup. Og Island har Eidur, sier treneren til Rbnett.

Alle de tre skandinaviske stjernene har spilt for Barcelona i løpet av sine imponerende karrierer.

— Han er seriemester med Chelsea og har vunnet Champions League med Barcelona. Vi får inn en mann som med en fantastisk CV. Han har spilt med Thierry Henry og Messi og trent under Pep Guardiola. Jeg er sikker på at vi kommer til å lære noe alle mann, sier Solskjær.

Han møtte selv Gudjohnsen mange ganger på og utenfor banen. Gudjohnsen spilte åtte sesonger for Bolton og Chelsea mens Solskjær var i Manchester United.

LIKER EIDUR: Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær har sansen for Eidur Gudjohnsen. Foto: Erik Birkeland

— Vi har prata en del sammen før og etter kamp, og nå har dialogen gått på telefon. Eidur er fortsatt sulten og har mye å spille for. Han har vært med på landslaget i 20 år og nå har Island endelig kvalifisert seg til et sluttspill. Da skal han selvfølgelig være med der, sier han om sommerens Frankrike-EM.

Gudjohnsen er enig med Molde om en toårsavtale. I dette videointervjuet kan du høre Solskjærs vurdering av lønna til Gudjohnsen og hvordan Molde kom på sporet av den islandske superstjernen. Solskjær svarer også dem som mener den 37 år gamle spissen er for gammel til å prege Tippeligaen.