TRONDHEIM (adressa.no): Verdenscupen i langrenn har flyttet seg til sitt mest eksotiske hjørne. I Rybinsk i Russland var det drøyt 15 minusgrader på stadion tidlig torsdag da de norske løperne testet løypene.

Norge stiller med svært redusert tropp. Både Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen og Therese Johaug holder seg hjemme.

— Ikke som Meråker

Kvinnetroppen består av Astrid Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Martine Ek Hagen og Silje Øyre Slind, mens Mathias Rundgreen, Sindre Bjørnestad Skar, Simen Andreas Sveen, Håvard Solaas Taugbøl, Hans Christer Holund og Emil Iversen skal forsvare den norske æren på herresiden.

Fredag er det 15 og 10 kilometer fristil, lørdag sprint fristil og søndag skiathlon.

— Det er litt spesielt. Russland er litt som du ser det for deg. Det er ikke som Meråker og Norge, sier Emil Iversen fra på telefon fra Rybinsk til adressa.no.

Buss i flere timer

— Vi landet på en liten flyplass og kjørte buss i to-tre timer på en elendig vei. Jeg trodde ikke det fantes så humpete veier i verden, fortsetter meråkerbyggen.

Emil Iversen er i år en del av rekruttlandslaget og er blant dem Petter Northug har brukt som sparringspartner på trening. Om ikke Northug og Sundby er på plass, får Varden-løperen solid konkurranse i helga.

— Jeg har ikke sjekket startlistene, men så både Legkov, Dario Cologna, Tsjernousov og Pellegrino i løypene i dag.

Frykter ikke kulden

Været har vært et hyppig diskutert tema de siste dagene, men Iversen frykter ikke kulden.

— Nei, det var litt kaldt i dag, men det ser lovende ut i dagene fremover. Under sprinten lørdag er det var meldt bare fem minusgrader.

Foruten bussturen og veiene har ikke Iversen noe å utsette på oppholdet.

— Det er strøkent her. Stedet vi bor på er overraskende bra. Forholdene i løypa er også gode. Det er en fin, artig løype og en fin stadion, sier Iversen, som skal gå sprinten og skiathlonen.

— Målet er i hvert fall å komme til semifinale på sprinten, samt topp 15 på skiathlon, kanskje topp 10. Det er ganske hard konkurranse og jeg har ikke så mye erfaring fra verdenscup.