Lørdag skal midtstopperen og Molde forsøke å snu den negative trenden når Bodø/Glimt kommer på besøk. Seriemesteren fra 2014 står med ett poeng på de siste seks kampene og har ikke vunnet en seriekamp siden 21. mai (2-0 mot Brann).

— Det har vært litt høye skuldre, så det handler om å gå ut og gi litt mer faen, hvis det er lov å si det, sier Forren til NTB.

— På lørdag tror jeg vi skal få se et offensivt Molde-lag som skal slutte å tenke konsekvenser. Vi skal styre kampen og overbevise fansen. Det tror jeg Glimt skal få merke.

LES OGSÅ:

Svake defensivt

Moldes hovedproblem ligger i de bakre rekker, i alle fall om vi skal tro statistikken. Kun tre lag har scoret flere mål enn Molde, men i motsatt ende er laget tredje verst. Start (38 baklengs) og Aalesund (33) er de eneste lagene som har sluppet inn flere mål enn Molde (31).

Forren peker på utskiftninger og forteller at det har tatt tid å få relasjonene til å sette seg.

— Det har vært en vanskelig situasjon. Vi bak føler mye skyld. Det handler nok først og fremst om at det kollektive har sviktet, men du føler selvfølgelig at du har litt ekstra ansvar når du er forsvarsspiller og det renner inn bak der, sier 28-åringen.

— Det har fungert dårlig i år, og det må først og fremst vi ute på banen ta ansvar for.

— Tryggheten har vært der, men vi har vært utrolig uheldig med skader og suspensjoner. Jeg vet ikke hvor mange forskjellige oppstillinger vi har hatt i forsvar i år.

Startvansker

Nesten halvparten av Moldes baklengsmål har kommet i løpet av den første halvtimen i lagets kamper.

På Ullevaal ble det en kamp i motbakke da Mohammed Abdellaoue sendte Vålerenga i ledelsen etter bare ni minutter. Fem minutter senere la Simon Larsen på til 2-0, som til slutt endte med en tremålsseier til Oslo-laget.

Forren og lagkameratene har merket seg den negative trenden.

— Vi prøver å få gode innganger, men det har smelt imot så fort de har vært innenfor 16-meteren. Det har vært mye snakk om det mentale i det siste, og det er så klart tungt å få en i trynet i starten i flere kamper på rad.

Molde ligger på 9.-plass i eliteserien med 25 poeng på 18 kamper.

Fristet av utlandet

Om Forren blir med Molde videre etter det som ser ut til å bli en svak sesong, er usikkert. 28-åringens kontrakt går ut i 2016, og midtstopperen er blitt koblet til serieleder Rosenborg.

— Jeg konsentrerer meg bare om å spille godt. Jeg er åpen for det meste og ser an mine muligheter, sier Forren, som innrømmer at det frister med et utenlandsopphold.

Han signerte en kontrakt på tre og et halvt år med Southampton i 2013, men var tilbake i Molde etter bare seks måneder.

— Det er en del interesse fra forskjellige land. Jeg er åpen for å forlenge med Molde, men jeg kan ikke legge skjul på at jeg håper at det skal dukke opp en mulighet, avslutter 28-åringen fra Kyrksæterøra til NTB. (©NTB)