Eidur Gudjohnsen på en av sine siste Molde-treninger. Eidur Gudjohnsen på en av sine siste Molde-treninger. Foto: Erik Birkeland

Gudjohnsen ferdig i Molde: - Følte at jeg tok vekk muligheten fra andre

Klubben bekrefter at islendingen har spilt sin siste kamp for Molde.

Eidur Gudjohnsen takker for seg i MFK. Det bekreftes i en pressemelding onsdag formiddag. Romsdals Budstikke får opplyst at islendingen allerede har forlatt byen.

– Jeg hadde en god prat med Ole Gunnar. Først og fremst på grunn av situasjonen vi er inne i som lag, om framtida. Jeg følte at det var på tida å tre til side. Laget er i en stor omveltningsfase, og det er mange unge spillere som er på vei gjennom. Ser man på framtida i et langt perspektiv skjønte vi vel alle at jeg ikke kom til å være her veldig lenge. Etter den siste kampen følte jeg kanskje at jeg tok fra andre sjansen til å få verdifull erfaring. Og det er avgjørelsen jeg har tatt, sier Gudjohnsen i et videointervju på klubbens egen Facebook-side.

37-åringen forteller videre at han ikke er sikker på om hans siste kamp for MFK, også var hans siste kamp i karrieren.

– Jeg skjønner at jeg nærmer meg slutten på karrieren. Om jeg kommer til å legge opp ennå, har jeg ikke helt bestemt meg for ennå, men jeg tror dette er den riktige avgjørelsen på dette tidspunktet, sier han.

MER OM MOLDE:

Guttedrømmen i oppfyllelse

Islendingen hadde i mange år drømt om å ta sitt kjære Island til et mesterskap, og fikk endelig drømmen i oppfyllelse under sommerens EM. Det ble riktignok ikke all verden med spilletid for den tidligere Barcelona— og Chelsea-angriperen, men han takker MFK for at han kom seg i form til mesterskapet i Frankrike.

– Det er alltid vanskelig å ta slike avgjørelser. Jeg brukte mye energi i sommer for Island i EM. Jeg var ikke klar da til å ta avgjørelsen om jeg skulle gi meg. Så jeg tok avgjørelsen på å komme tilbake til Molde, og se hvordan jeg følte det. Fordi jeg har mye å takke MFK, Ole Gunnar og hele støtteapparatet her for. De har vært en viktig del i å hjelpe meg å realisere en barndomsdrøm; å få meg klar til EM for Island. Men siden jeg kom tilbake, har jeg følt at jeg ikke kunne rettferdiggjøre at jeg skulle spille og ta noen andre sin plass. Ser man på framtida, tror jeg dette var den riktige avgjørelsen. Alle avgjørelser er vanskelige, men jeg er overbevist om at dette var den riktige, sier Gudjohnsen i intervjuet med MFK-TV.

Mister erfaring

Islendingen kom til Molde før denne sesongen, og har spilt 13 eliteseriekamper denne sesongen. Scoringen fra krittmerket mot Lillestrøm ble hans eneste i MFK-trøya.

– Det har vært veldig bra. Det er en nydelig plass, og en fantastisk klubb med gode fasiliteter. Jeg har ikke møtt annet enn hyggelige folk. Så det har vært en veldig god erfaring, og en tid hvor jeg ikke har annet enn positivt å si om. Men dessverre kommer alt til en ende, sier Gudjohnsen.

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær takker for tida Gudjohnsen har vært i Molde.

– Han er en fantastisk fotballspiller som vi har hatt æren og gleden av å ha her og lære av, og hjulpet ikke minst. For meg har det vært veldig viktig å ha han inn her. Vi mistet Daniel Berg Hestad, og da var det viktig å ha en slik type i garderoben som guttene sitter og hører på, lærer av og tar til seg ferdighetene fra, sier Solskjær i pressemeldingen fra MFK.